Česko - Španělsko 2:2. Fotbalisté měli na dosah cenný skalp, o výhru nad Španělskem přišli v závěru

Čeští fotbalisté dokázali v Lize národů remizovat na domácí půdě se Španělskem 2:2 a se čtyřmi body ze dvou zápasů jsou na druhém místě skupiny. Češi v zápase dvakrát vedli, favority nejdříve v úvodu zápasu zaskočil Jakub Pešek, před poločasem ale dokázal vyrovnat za hosty Gavi. Ve druhé půli Češi opět gólově udeřili, když se krásným lobem trefil Jan Kuchta, v 90. minutě ale zmrazil Eden svou hlavičkou Iñigo Martínez.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme ONLINE Praha (Aktualizováno: 22:43 5. 6. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kuchta si v zápase připsal gól a asistenci

Jan Kuchta si v zápase připsal gól a asistenci | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Česko si v úvodním zápase náročné skupiny poradilo se Švýcarskem a trochu překvapivě se dostalo do jejího čela, Portugalsko a Španělsko spolu totiž remizovali. Do druhého domácího zápasu udělal trenér Jaroslav Šilhavý tři změny - zraněného Ladislava Krejčího nahradil Aleš Matějů a ofenzivní dvojici Adam Hložek - Jakub Jankto vyměnil za Ondřeje Lingra a Jakuba Peška.

Zápas mezi Českem a Španělskem jsme sledovali ONLINE.

Poslední jmenovaný se trenérovi za šanci ihned odměnil. Průniková přihrávka Vladimíra Coufala našla rozeběhnutého Jana Kuchtu a ten už jen předložil Peškovi zakončení do prázdné brány. Po přezkoumání možného ofsajdu Eden propukl v nadšení - Češi šli do překvapivého vedení 1:0.

Češi proti trojnásobným mistrům Evropy pečlivě bránili a nenechávali je prokombinovat se do šance.

Dlouho tak vypadalo, že největší komplikací v první půli budou pro domácí tým zdravotní potíže. Jaroslava Zeleného totiž po pádu vystřídal Jankto, sám záložník Getafe ale ještě před poločasovým hvizdem opustil hřiště na nosítkách.

Kouč Šilhavý se rozhodl dohrát poločas v deseti hráčích a to se možná nevyplatilo. Španělé dostali několik sekund před koncem poločasu příliš prostoru před vápnem a na zadní tyč se povedlo zakroutit míč Gavimu - 1:1.

Ukrajinští fotbalisté se na mistrovství světa nepodívají, vlastní gól poslal do Kataru tým Walesu

Číst článek

Španělé v druhé půle jasně drželi kontrolu nad zápasem, přesto ale mohli opět inkasovat. Kuchta se podruhé v utkání vyhnul ofsajdové pasti, jeho nájezd na brankáře Unaie Simona ale bohužel skončil těsně vedle vzdálenější tyče.

Nebezpečí ale bylo i před českou bránou. Vaclík se musel dvakrát zaskvít, když po rohohvém kopu vychytal dvě zakončení zblízka. Po hodině hry pak Marco Asensio napálil křížnou ranou tyč.

Pak ale přišel další velký moment Jana Kuchty, který zatím prožívá snový reprezentační sraz. Už potřetí v utkání přelstil ofsajd a opět se vyřítil na Simona zcela sám. Tváří v tvář španělské jedničce nezaváhal a počínal si mazácky - gólmana Bilbaa přehodil drzým lobem a běžel slavit.

Překvapení Španělé ještě díky hlavičce Ferrana Torrese opět trefili tyč, jinak si ale s agresivní českou defenzivou nevěděli rady. V 90. minutě ale zamířil centr do Vaclíkova vápna, Iñigo Martínez se vyšplhal do vzduchu a pomocí břevna přeci jen dostal balon za brankovou čáru. 

Česká reprezentace měla proti fotbalové velmoci na dosah cenný skalp, nakonec ale vybojovala jen remízu 2:2. Šilhavého svěřenci se tak propadají na druhé místo skupiny za Portugalce, kteří rozdrtili Švýcary 4:0.

ČR - Španělsko 2:2 (1:1)

Branky: 5. Pešek, 66. Kuchta - 45.+3 Gavi, 90. Martínez. Rozhodčí: Letexier - Mugnier, Rahmouni - Delajod (video, všichni Fr.). ŽK: Coufal - Rodri. Diváci: 18.245.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme