Doma můžeme porazit kohokoliv, burcuje před zápasem proti Španělsku záložník Jankto

Fotbalová reprezentace má před sebou další zápas v elitní skupině Ligy národů. Na stadionu v pražském Edenu bude tentokrát hostit Španělsko, se kterým v historii samostatné České republiky ještě nevyhrála.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Jakub Jankto střílí gól Černé Hoře

Záložník Jakub Jankto střílí gól Černé Hoře | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Českou fotbalovou reprezentaci čeká druhý zápas v elitní skupině Ligy Národů. Soupeřem českých hráčů budou trojnásobní mistři Evropy a mistři světa z roku 2010 Španělé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak předpovídají čeští fotbalisté souboj v Lize národů proti Španělsku

„Určitě to bude hodně těžký zápas, ale vždy říkám, že doma můžeme porazit kohokoliv. Naposledy jsme v Edenu prohráli s Brazílií, takže chceme natáhnout sérii a nejdeme si jen pro remízu. Pokud budou šance, tak budeme chtít vyhrát,“ říká Radiožurnálu odhodlaně záložník české reprezentace Jakub Jankto, který jako jediný z národního týmu působí ve Španělsku.

Český tým doma naposledy prohrál v září roku 2020, se svým nedělním soupeřem ale v posledních pěti vzájemných utkáních jen jednou skóroval a jen jednou remizoval.

„Mají rozdílové hráče, je to obrovská kvalita. Fotbalový projev u Španělů se nebude asi měnit. Věřím ale tomu, že když jim chybí typický hrotový útočník, tak máme šanci, že by mohli mít s koncovkou problém,“ hledal slabiny ve španělském týmu Antonín Barák, který na srazu chybí kvůli zranění.

Změny v sestavě

Marodka se navíc stále rozrůstá. Ze srazu odcestoval Ladislav Krejčí, který se zranil v utkání proti Švýcarům a trenér Jaroslav Šilhavý tak bude nucen sáhnout do sestavy. Podle jeho slov to navíc nebude jediná změna.

„Kvůli tomu zranění Ládi Krejčího bude změna vynucená. Předpokládáme, že ještě dvě změny budou. Bát se určitě nemůžeme, protože strach je špatná emoce. Španěly považuji za jeden z nejlepších týmů na světě, jedou jako dobře namazaný stroj a nečeká nás nic jednoduchého,“ prozradil kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý před utkáním se Španělskem.

To začne na stadionu v Edenu v v neděli ve 20.45 a prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz ho můžete sledovat v podrobné online reportáži. Přímý přenos můžete naladit i na stanici Radiožurnál Sport.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme