Československý Superpohár se přesouvá, původní termín byl na žádost policie zrušen

Československý Superpohár mezi fotbalisty Slovanu Bratislava a Slavií Praha se v pátek 29. června neuskuteční. Krajské ředitelství policie v Bratislavě požádalo o jeho zrušení z bezpečnostních důvodů. Vysvětlilo to nedostatkem policistů vzhledem k tomu, že budou od rána hlídat u škol a v době zápasu také na nedalekém festivalu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavující fanoušci Slavie.

Fanoušci (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Fotbalová asociace ČR a Slovenský fotbalový svaz nyní řeší, zda bude možné zápas sehrát v novém termínu, nebo bude zrušen úplně.

„Tohle se nemělo stát, extrémně mě to mrzí, i proto, že jsou v tom FAČR i oba finalisté Superpoháru zcela nevinně,“ uvedl předseda FAČR Martin Malík v prohlášení.

„Slovenský fotbalový svaz ve spolupráci s FAČR se bude snažit najít náhradní termín, ve kterém by se Superpohár odehrál,“ konstatoval slovenský svaz.

Superpohár mezi vítězi českého a slovenského poháru se snaží oživit tradici z let 1960 až 1993. Pomáhalo tomu i to, že obě soutěže mají stejného hlavního sponzora.

Zatím ale došlo jen k jednomu duelu, loni v létě Zlín na stadionu v Uherském Hradišti vyhrál nad Slovanem Bratislava na penalty. Nyní mělo být hostitelem Slovensko.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme