Chceme přeskočit Jablonec, to je teď náš cíl, hlásí před derby liberecký stoper Karafiát

Třikrát po sobě se fotbalisté Liberce radovali z vítězství, teď ale tahle úspěšná ligová série skončila. V Praze prohrál Slovan ve 27. kole se Spartou 0:1. Utkání ale bylo po většinu času vyrovnané.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

„Sparta je teď v takové situaci, kdy je to furt Sparta, ale říkali jsme si, že by to mohlo být hratelné,“ říkal po utkání stoper Slovanu Ondřej Karafiát. A ono to hratelné bylo - Liberec na Spartě nijak nepropadl, žádné body si ale neodvezl.

„Pro mě zklamání, protože i myslím, že jsme nepředvedli úplně špatný výkon, ale bylo to trošku takové dorostenecké. Hodně snahy, hodně běhání, ale to finále, tam kde se rozhoduje, tak tam jsme to neřešili dobře ty situace,“ přiznal trenér Jindřich Trpišovský, že v koncovce přeci jen něco chybělo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Liberce se chtěli v utkání na Spartě naladit na regionální derby s Jabloncem.

Ofenziva hostujícího týmu totiž končila před pokutovým územím, nebo hráči nebyli tak důrazní a přesní. Liberec už ale může být pro konce ligy v relativním klidu - ligu po všech problémech v sezóně neopustí.

„Nejprimárnější úkol, který jsme měli, jsme splnili. Po zimní přestávce jsme byli bod od sestupu a čtyři kola před koncem jsme se zachránili. Chceme být co nejvýš v tabulce,“ rád by se trenér Jindřich Trpišovský dostal i do horní poloviny tabulky, od které Slovan dělí pouze jeden bod. Dva pak potom ztrácí na regionálního rivala z Jablonce, proti kterému doma hraje v dalším kole.

„My bychom chtěli kvůli vedení a kvůli všem lidem v Liberci přeskočit Jablonec, a to je teď náš cíl. Příští týden máme doma, takže určitě budeme chtít vyhrát,“ připomněl Ondřej Karafiát.

A podobně přemýšlí i trenér Liberce. „My jsme tady na tom chtěli bodově uspět, abychom měli lepší výchozí pozici ještě před debry, což si myslím, že se nám výkonem povedlo, bohužel výsledkově ne. Samozřejmě vnímáme, že v tuhle chvíli je před námi utkání jara,“ je jasné i ze slov Jindřicha Trpišovského, jak důležitý zápas Liberec čeká. 

Mirko Vasić, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme