Chelsea remizovala s Barcelonou, Bayern rozdrtil Besiktas 5:0

Fotbalisté Chelsea remizovali v úvodním osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou 1:1 a s katalánským klubem neprohráli poosmé za sebou. V 62. minutě otevřel skóre domácí Willian, ale v 75. minutě srovnal Lionel Messi, který se trefil v devátém utkání proti „Blues“ vůbec poprvé.

Tento článek je více než rok starý.

Mnichov/Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Chelsea remizovali v úvodním osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou 1:1

Fotbalisté Chelsea remizovali v úvodním osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou 1:1 | Zdroj: Reuters

V druhém úterním duelu Bayern Mnichov využil proti Besiktasi Istanbul přesilovku po vyloučení Domagoje Vidy z 16. minuty a díky dvěma gólům Thomase Müllera a Roberta Lewandowského zvítězil 5:0.

Barcelona neporazila Chelsea v předchozích sedmi zápasech a už úvod ukázal, že těžké to bude mít i v úterý. Katalánci sice podle očekávání drželi míč, ale mnohem nebezpečnější byli v první půli Londýňané.

Real v osmifinále Ligy mistrů otočil zápas proti PSG, Porto doma schytalo od Liverpoolu pět gólů

Číst článek

Hosté zahrozili jen po čtvrthodině Paulinhovou nepřesnou hlavičkou a pak přišly velké chvíle domácího Williana, kterého jen obrovská smůla připravila o gól. V 33. minutě nejprve technickou střelou orazítkoval jednu tyč a v 41. minutě neméně povedeným pokusem trefil tyč druhou.

Na startu druhé půle z úhlu minul hostující Suárez a pak už se konečně dočkal Willian. Z rohového kopu ho našel před vápnem Hazard a brazilský záložník přízemní střelou k tyči překonal Ter Stegena. Šest z devíti branek v Lize mistrů dal zpoza vápna.

Barcelona pak přidala a k vyrovnání jí nakonec pomohla chyba v domácí rozehrávce. Iniesta našel ve vápně Messiho a ten zamířil přesně k tyči. Z třicáté střely proti Chelsea dal první gól, zároveň se stal s 22 trefami nejlepším střelcem osmifinálové fáze soutěže.

5:0 pro Bayern

Besiktas si zkomplikoval zápas na půdě Bayernu hned v 16. minutě, kdy Hutchinson špatně přihrál dozadu a Vida těsně před vápnem zastavil Lewandowského, za což dostal červenou kartu. Dvě nejrychlejší vyloučení v tomto ročníku Ligy mistrů se zrodila po faulech na Lewandowského, ve skupině ho v 11. minutě nedovoleně zastavil Kums z Anderlechtu Brusel.

Besiktas Istanbul vs. Bayern Mnichov | Zdroj: Reuters

Turecký celek dokázal zahrozit i v deseti, Vágner Love však přestřelil a Quaresmu vychytal Ulreich. Jinak se ale hrálo spíše před hostující brankou a Besiktas několikrát zachránil gólman Fabri.

Ve 43. minutě už ale nedokázal zasáhnout proti Müllerovi, který jej zblízka překonal mezi nohy po Comanově přízemním centru a šťastné Alabově teči. Bayern neprohrál předchozích 61 soutěžních utkání, v nichž skóroval Müller, a potvrdil to i v úterý.

V 50. minutě Lewandowski z přímého kopu napálil tyč, ale za další tři minuty se už po jeho přihrávce prosadil z první k tyči Coman. V poslední půlhodině unaveným hostům došly síly a Bayern ještě třikrát udeřil.

V 66. minutě se Kimmichově centru podruhé v utkání skóroval Müller a v 79. a 88. minutě dvakrát do prázdné branky doklepl Lewandowski. Bayern vyhrál čtrnáctý soutěžní zápas za sebou a vyrovnal tím svůj letitý rekord z roku 1980. Mnichované si prakticky zajistili sedmý postup do čtvrtfinále Ligy mistrů po sobě.

Odvety se hrají 14. března.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme