VIDEO: Nejdražší brankář světa neuposlechl trenéra a odmítl střídat. Chelsea pak finále prohrála na penalty

Španělský brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga odmítl v pohárovém finále proti Manchesteru City vystřídat. Na hřišti nakonec zůstal a jeho tým prohrál na penalty. Na brankáře se nyní valí kritika.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský brankář Kepa Arrizabalaga odmítl v pohárovém zápase střídat | Foto: David Klein | Zdroj: Reuters

Londýnská Chelsea hrála finále Ligového poháru proti Manchesteru City. V základní hrací době branky nepadly a šlo se tak do prodloužení.

Místo výjezdů výběhy. Fanoušek Burnley zdolá cestou na venkovní zápasy 115 maratonů

Číst článek

V něm nejdražší brankář světa ve službách Chelsea Španěl Kepa Arrizabalaga podržel svůj tým a vychytal střelu Sergia Agüera. Během zákroku si ale přivodil drobné svalové zranění.

Trenér Chelsea Maurizio Sarri se proto rozhodl neriskovat a před penaltovým rozstřelem plánoval do hry namísto zraněného Arrizabalagy poslat náhradního brankáře Willyho Caballera.

Čtvrtý rozhodčí už signalizoval střídání a Argentinec Caballero byl připraven ke vstupu na hřiště. K překvapení všech diváků na stadionu Wembley ale Arrizabalaga střídání odmítl a totéž naznačoval i gestem k trenérovi. 

Italský trenér neskrýval rozčarování a uklidňovat ho musel i asistent a bývalá hvězda Chelsea Gianfranco Zola. Vzteky pak Sarri mrštil tužkou, a dokonce se vydal k tunelu a zdálo se, že ze hřiště odejde.

Na lavičce ale nakonec zůstal a přihlížel penaltovému rozstřelu. Arrizabalaga sice zlikvidoval pokutový kop Leroye Saného. Jeho spoluhráči ale neproměnili dvě penalty a z finálového vítězství se tak radoval Manchester City.

Na brankáře, který do Chelsea přišel v létě z Athletic Bilbaa za rekordní částku, se teď valí kritika: „Jakmile se vaše číslo objeví na světelné tabuli, musíte ukázat úctu a opustit hřiště,“ řekl na konto Arrizabalagy ve vysílání televize Sky Sports bývalý kapitán Chelsea John Terry.

„To, co se stalo, bylo pochopeno špatně. Trenéra i jeho autoritu respektuji,“ uvedl Arrizabalaga na svém instagramu

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Disgustados y tristes por no podernos llevar el titulo, hemos luchado hasta el final contra un gran equipo. Seguiremos trabajando para ser mas fuerte. También me gustaría aclarar algún hecho del partido de hoy: Lo primero de todo lamento como ha sido el final de la prorroga, quiero decir que en ningún momento ha sido mi intención desobedecer al técnico o ninguna de sus decisiones. Creo que todo ha sido un mal entendido a altas pulsaciones y en el tramo final de un partido por un titulo. El entrenador ha pensado que no estaba en condiciones de seguir y mi intención ha sido expresarle que estaba en buenas condiciones de seguir ayudando al equipo, mientras el cuerpo medico que me había atendido llegaba al banquillo y daba el mensaje. Siento de nuevo la imagen que se ha proyectado, no siendo en ningún caso mi intención dar esta imagen y pidiendo disculpas. Upset and sad for not being able to take the title, we fought until the end against a great team. We will continue working to be stronger. I would also like to clarify some facts of today's match: First of all I regret how the end of the match has been portrayed. At no time has it been my intention to disobey the coach or any of his decisions. I think everything has been misunderstood in the heat of the final part of a match for a title. The coach thought I was not in a position to play on and my intention was to express that I was in good condition to continue helping the team, while the docs that had treated me arrived at the bench to give the message. I feel the image that has been portrayed was not my intention. I have full respect for the coach and his authority.

Příspěvek sdílený Kepa Arrizabalaga Revuelta (@kepaarrizabalaga),

„Bylo to nedorozumění. Arrizabalaga měl pravdu, ale choval se špatně,“ snažil se situaci pro The Independent zmírnit trenér Sarri.

Londýnský klub se v poslední době v lize potýká s výsledkovou krizí. Navíc od FIFA vyinkasoval zákaz přestupů až do léta 2020, kvůli porušení pravidel o uzavírání smluv s mladými hráči. Okamžik ze závěru finálového zápasu s Manchesterem City tak „The Blues“ k většímu klidu rozhodně nepomůže.

Maurizio Sarri says the Kepa substitution confusion was 'a big misunderstanding' because he thought the player had cramp. However he says Kepa was right that he could continue although the way he went about it was wrong. Sarri says he needs to talk to Kepa now. #CHEMCI

21:12 – 24. 02. 2019

4887 16220

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme