Nejlepší brankář šampionátu Courtois se dočkal přestupu do Realu. Do Chelsea za něj jde záložník Kovačič

Dosavadní brankářská jednička londýnské Chelsea Thibaut Courtois si konečně vyvzdoroval přestup do Realu Madrid. Bílý balet za něj zaplatí částku okolo 40 milionů liber a navrch přihodí sezónní hostování chorvatského záložníka Mattea Kovačiče, jemuž se nelíbilo nedostatečné herní vytížení ve španělském velkoklubu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn/Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgický brankář ve službách londýnské Chelsea Thibaut Courtois

Thibaut Courtois ještě v barvách Chelsea | Zdroj: Reuters

Londýnský klub na svých oficiálních stránkách o Courtoisově přestupu informoval ve středu večer. Belgičan se v Madridu musí podrobit lékařské prohlídce a dojednat si osobní parametry smlouvy. Ta by ho měla v hlavním španělském městě zavázat na šestileté období.

Nejdražším brankářem historie je nově Kepa Arrizabalaga. Chelsea za něj Bilbau zaplatila 72 milionů liber

Číst článek

Thibaut Courtois byl vyhlášen nejlepším brankářem uplynulého mistrovství světa v Rusku, kde svůj tým dovedl k bronzovým medailím. 

Hráčem Chelsea se stal v roce 2011, kdy přestoupil z Genku, tři sezony pak ale strávil na hostování v Atléticu Madrid. Na Stamford Bridge se vrátil v roce 2014 a v pozici brankářské jedničky vystřídal Petra Čecha.

Chelsea by za Courtoise měla dostat částku zhruba 30-40 milionů liber a navíc chorvatského záložníka Mattea Kovačiče, jenž vedení Bílého baletu požádal, zda by jej neuvolnili. Kovačičovi se nelíbilo zejména malé zápasové vytížení, kterého by se mu v londýnském klubu mělo dostat.

Londýnský celek si již předem zajistila služby španělského brankáře Kepy Arrizabalagy, kterého však nepořídila nijak levno. Po aktivování jeho výstupní klauzule z něj díky přestupové částce 72 milionů liber učinila nejdražším brankářem světa.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme