Eriksen se dohodl s Interem Milán na rozvázání smlouvy, v italské lize nemůže hrát s defibrilátorem

Fotbalový klub Inter Milán se dohodl se záložníkem Christianem Eriksenem na rozvázání smlouvy. Devětadvacetiletý dánský reprezentant, který měl v týmu italského mistra kontrakt do roku 2024, se zotavuje po srdečním kolapsu z letního mistrovství Evropy. Kvůli voperovanému kardiover-defibrilátoru nesmí v Serii A působit. Nyní si může najít angažmá v jiné lize.

Tento článek je více než rok starý.

Milán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Christian Eriksen

Christian Eriksen | Foto: Hannah McKay | Zdroj: Reuters

„Náš klub a celá rodina Nerazzurri přeje Christanovi v budoucnosti vše nejlepší. I když se Inter a Christian v tuto chvíli rozchází, naše vzájemné pouto se nikdy nepřeruší. Skvělé časy, góly, vítězství, oslavy scudetta s fanoušky - to vše zůstane navždy v historii Nerazzuri,“ uvedl klub v prohlášení.

Konec kariéry kvůli problémům se srdcem. Útočník Agüero se emotivně rozloučil s fotbalem

Číst článek

Bývalý záložník Tottenhamu nebo Ajaxu Amsterodam před šesti měsíci utrpěl během duelu na ME proti Finsku zástavu srdce. Život mu zachránil jen včasný zákrok lékařů přímo na hřišti.

Během následné týdenní léčby v nemocnici dostal Eriksen přístroj, který mu hlídá srdeční rytmus. S ním podle pravidel v italské lize hrát nemůže.

Rodák z Middelfartu se na začátku prosince vrátil k tréninku. Individuální přípravu zahájil v Odense, kde začínal kariéru.

Devětadvacetiletý Eriksen přestoupil do Interu v roce 2020 z Tottenhamu a odehrál v dresu italského týmu 60 zápasů. V minulé sezoně pomohl klubu vyhrát Serii A a vstřelil osm branek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme