Chtěly ho daleko větší kluby, Bacary Sagna však po konci v Manchesteru City přijal nabídku Beneventa

Bývalý francouzský reprezentant Bacary Sagna posílí ve zbytku sezony nejhorší tým italské fotbalové ligy Benevento. S nováčkem Serie A se domluvil na angažmá jako volný hráč poté, co mu loni v létě vypršela smlouva v Manchesteru City. Do léta bude čtyřiatřicetiletý obránce působit v mnohem skromnějších podmínkách, než na jaké byl zvyklý v bohatém anglickém klubu.

Benevento Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bacary Sagna (vpravo) během zápasu s Burnley

Bacary Sagna (vpravo) během zápasu s Burnley | Zdroj: Reuters

Benevento hraje nejvyšší soutěž poprvé v historii, ale mezi elitou se mu nedaří. Během 22 kol vybojovalo jen sedm bodů a je beznadějně poslední. První bod získalo až v prosincovém 15. kole.

Vyjádřil se jako blbec, rozzlobil se starosta Beneventa na Stramaccioniho. Trenér Sparty se omluvil

Číst článek

Sagna má za sebou 65 startů ve francouzské reprezentaci. V minulosti působil také v Arsenalu a Auxerre.

O jeho služby měly podle italských médií zájem rovněž Schalke 04, Olympiakos, Braga, Besiktas a Málaga, hráč však poněkud překvapivě zvolil v podstatě beznadějný boj o záchranu v italské lize. Ve smlouvě s Beneventem má opci na další sezonu.

„V uplynulém desetiletí jsem hrál na opravdu špičkové úrovní, zatímco Benevento mi dalo příležitost nastupovat za outsidera a klub s nádherným příběhem. V době, kdy v řadě klubů znamená fotbal spíš byznys než sport, představuje Benevento srdce a duši toho, o čem by měl fotbal být,“ řekl o svém novém angažmá Sagna.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme