Messi a spol. nezvládli vstup do jihoamerického šampionátu, Kolumbii podlehli 0:2

Fotbalisté Kolumbie zaskočili na Copa América Argentinu a tým kolem hvězdného Lionela Messiho v úvodním utkání skupiny B v brazilském Salvadoru porazili 2:0. Připsali si tak první výhru nad dvojnásobnými mistry světa po dvanácti letech.

Salvador (Brazílie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Lionel Messi.

Zklamaný Lionel Messi. | Foto: Rodolfo Buhrer | Zdroj: Reuters

Skóre dlouho bezbrankového utkání otevřel v 71. minutě střelou k tyči Roger Martínez po dlouhém pasu Jamese Rodrígueze. Pojistku přidal několik minut před koncem zblízka další střídající hráč Duván Zapata. "Víme, že jsme Argentinu dlouho neporazili, a jsme nadšení. Je to skvělý výsledek, ale čeká nás ještě hodně těžkých zápasů," řekl Zapata.

Brazilici vstoupili do domácí Copy América vítězně, Bolívii porazili 3:0

Číst článek

Messi promarnil největší šanci krátce před Martínezovým gólem, když se netrefil z dorážky. Barcelonský útočník také převedl skvělé sólo do pokutového území, ale nedostal se ke střele.

„V druhém poločase jsme byli lepší než Kolumbie. Zrovna když jsme hráli nejlépe, soupeř skóroval z protiútoku. Ze zápasu si odnesu to, že jsme se dokázali přizpůsobit a zlepšit se v druhém poločase. Možná to nezní jako nic zvláštního, ale pomůže nám to v dalších zápasech,“ řekl argentinský trenér Lionel Scaloni, jenž také kritizoval kvalitu trávníku na stadionu v Salvadoru.

Dalšími dvěma týmy ve skupině B jsou Paraguay a host Katar, které se střetnou v neděli večer.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme