Nejlepším fotbalovým týmem Jižní Ameriky jsou Brazilci. Ve finále domácího šampionátu porazili Peru

Fotbalisté Brazílie porazili 3:1 Peru a po osmi letech vyhráli jihoamerický šampionát. Vítěznou branku ve finále vstřelil v nastaveném čase prvního poločasu útočník Gabriel Jesus, který ale zápas kvůli červené kartě nedohrál.

Rio de Janeiro Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriel Jesus (vpravo) se raduje z gólu do sítě Peru ve finále jihoamerického šampionátu

Gabriel Jesus (vpravo) se raduje z gólu do sítě Peru ve finále jihoamerického šampionátu | Foto: RICARDO MORAES | Zdroj: Reuters

Kanárci šli na slavném stadionu Maracaná do vedení po čtvrthodině hry, kdy si Everton zaběhl na zadní tyč na přetažený centr Gabriela Jesuse a z voleje se nezmýlil. Třiadvacetiletý útočník Grémia se trefil potřetí na turnaji.

Argentinci udrželi náskok i bez vyloučeného Messiho a z jihoamerického šampionátu berou bronz

Číst článek

Svého třígólového střelce ale mělo brzy i Peru. Krátce před poločasovou pauzou zahrál rukou ve vápně Thiago Silva a Paolo Guerrero nařízený pokutový kop s jistotou proměnil. Zkušeného kanonýra nerozhodila ani tříminutová prodleva kvůli poradě sudích se systémem VAR.

Brazilci si vzali vedení zpět ještě před odchodem do kabin. Ve třetí minutě nastaveného času první půle převzal míč na hranici vápna Gabriel Jesus a zamířil přesně k tyči. Stejný hráč byl v 70. minutě po druhé žluté kartě vyloučen, Peruánci už se ale na vyrovnání nezmohli. V závěru naopak inkasovali potřetí, když Richarlison proměnil penaltu.

Brazilci vyhráli Copu América podeváté v historii. Letos se jim to navíc povedlo na domácí půdě.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme