Courtois žaluje bývalého trenéra Belgie Wilmotse pro pomluvu. Gólman Chelsea měl vyzradit sestavu

Dva roky po fotbalovém mistrovství Evropy ve Francii se mezi brankářem Thibautem Courtoisem a koučem Belgie Marcem Wilmotsem schyluje k soudnímu sporu. Tehdejší trenér reprezentace v rozhovoru pro televizi beIN Sports obvinil Courtoise a jeho otce, že vyzradili médiím sestavu na zápas. Gólman Chelsea se rozhodl na Wilmotse podat žalobu pro pomluvu.

Tento článek je více než rok starý.

Brusel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgický brankář ve službách londýnské Chelsea Thibaut Courtois

Belgický brankář ve službách londýnské Chelsea Thibaut Courtois | Zdroj: Reuters

Belgičanům se Euro nepovedlo podle představ a vypadli ve čtvrtfinále s Walesem. Wilmots byl po turnaji odvolán. V rozhovoru pro beIN Sports trenér řekl, že se dozvěděl, že Thierry Courtois prodává novinářům interní informace o týmu a sestavě.

„Neměl jsem problém, když byl frustrovaný kvůli výsledkům. Měl jsem ale problém s tím, když v 18 hodin v kabině oznámím sestavu a v 18.15 už visí na všech sociálních sítích. To znamená, že hráč zaprodal mančaft. Médiím moji sestavu přihrál a prodal,“ řekl Wilmots.

Že za vyzrazením informací byl právě Courtoisův otec, údajně potvrdili francouzští novináři. Pětadvacetiletý brankář na obvinění reagoval prohlášením, že podá žalobu.

„Wilmots - a není to poprvé - veřejně, úmyslně a opakovaně špiní mou čest i pověst, stejně tak mého otce,“ uvedl fotbalista. „Proto společně podáme žalobu a požadujeme odškodné za urážku na cti a pomluvu,“ dodal Courtois.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme