Ronaldo nasázel jubilejní hattrick, při penaltách dostal přednost před specialistou Fernandesem

Cristiano Ronaldo v úterý večer opět dokázal, jaký je fenomén. Hvězdný Portugalec nasázel v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa tři góly do sítě Lucemburska a pomohl svému týmu k hladkému vítězství 5:0. Šestatřicetiletý kanonýr desátým hattrickem znovu posunul hranice svých reprezentačních rekordů. A zaujal i fakt, že při pokutových kopech dostal přednost před penaltovým specialistou Brunem Fernandesem.

Tento článek je více než rok starý.

Lisabon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo slaví gól proti Lucembursku

Cristiano Ronaldo slaví gól proti Lucembursku | Foto: PEDRO NUNES | Zdroj: Reuters

Desátý reprezentační hattrick, 115 nastřílených gólů v mezinárodních zápasech. V obou statistikách je Ronaldo nedostižný. Proti Lucembursku navíc spustil celkově své 58. třígólové představení v kariéře.

Je nepříjemné pořád lovit balony ze sítě, říká mladý brankář Kovář o trénincích s Ronaldem

Číst článek

Portugalci vedli v 17. minutě už 3:0, Ronaldo udeřil dvakrát z pokutového kopu. „Jakýkoliv gól vám vždycky pomůže, nehledě na to, kdy padne. My jsme ale chtěli přesně tímhle stylem vstoupit do zápasu, protože s přibývajícími minutami by to bylo proti Lucembursku těžší a těžší,“ citoval server ESPN střelce třetí portugalské branky Bruna Fernandese.

Právě sedmadvacetiletý tvořivý záložník přenechal pokutové kopy svému spoluhráči z Manchesteru United Ronaldovi. Fernandes má přitom podle serveru Transfermarkt takřka bezchybnou penaltovou bilanci, ze 46 pokusů minul v kariéře jen čtyřikrát. V září navíc svůj pokus z bílého bodu proti Kataru proměnil, Ronaldo proti Irsku nikoliv.

Naposledy ale Fernadnes neuspěl v nedávném ligovém utkání proti Aston Ville, ve kterém byl na hřišti i Ronaldo, a tak si tentokrát hvězda týmu nenechala do exekuce své oblíbené disciplíny mluvit. Portugalský kapitán upravil svou penaltovou bilanci na 141:28.

Ronaldo mohl završit hattrick parádními nůžkami, uspěl ale nekompromisní hlavičkou v 87. minutě. Portugalsko je tak v kvalifikační skupině A o bod druhé za Srbskem, má ale zápas k dobru a je velmi blízko přímému postupu na MS do Kataru.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme