Ronaldo zpátky do Anglie? Juventus řeší dopad pandemie, Portugalec by mohl zamířit ‚ke svým‘

Milovníci fotbalu v Anglii řeší v posledních dnech jediné téma - možný návrat Cristiana Ronalda do Premier League. Italský Juventus, kde hvězdný Portugalec momentálně působí, pociťuje ekonomické ztráty způsobené pandemií koronaviru a podle tamních zdrojů by se Staré dámě vyplatilo Ronalda prodat.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Zdroj: Reuters

Pětatřicetiletému Ronaldovi vyprší stávající kontrakt v italském velkoklubu v roce 2022, ale kvůli vysokým nákladům způsobených pandemií si kufry možná zabalí o něco dříve.

‚Ronaldo je zpátky, to je to nejdůležitější.‘ Portugalská hvězda se po vyléčení koronaviru vrátila dvěma góly

Číst článek

Spekulace zesílily v uplynulých týdnech poté, co trenér Juventusu Andrea Pirlo, který se po ligové remíze s Laziem (1:1) a výhrou v Lize mistrů nad maďarským Ferencvarosem (4:1) nechal slyšet, že jeho svěřenci v útoku hrají příliš sobecky.

„Mluvím se svými hráči hodně, ale oni jsou ti, kdo dělají na hřišti rozhodnutí. Měli by být méně sobečtí a hru zrychlit,“ čímž dal nepřímo najevo, že na finesy s míčem není zkrátka prostor.

K Pirlově názoru se přidal i někdejší hráč Juventusu a fotbalový komentátor Pasquale Bruno, ale ten si nebral už vůbec žádné servítky a Ronalda ostře zkritizoval.

“Je to ignorant. V Itálii už je dva roky a nenaučil se ani slovo italsky. Aby se vyjádřil, tak mluví španělsky a ke svým spoluhráčům tak nechová vůbec žádnou úctu a stejně tak k Italům,“ dodal bývalý fotbalista Juventusu či Fiorentiny.

Ostrovní varianta

Ve hře se tak objevila možnost, že by se pětinásobný vítěz Zlatého míče mohl vrátit zpátky do Anglie, kde si v minulosti v dresu Manchesteru United vykopal pověst fotbalového poloboha.

Útočník Troy Deeney z Watfordu si myslí, že Ronaldo by mohl zamířit pod křídla portugalského trenéra Nuna Espírita Santa, který v současnosti vede Wolverhampton. V aktuálně devátém celku Premier League působí už devět Ronaldových krajanů.

„Zaměřil bych se více na kluby, jakou jsou třeba Wolves, spojené s Portugalskem,“ řekl v rozhovoru Deeney, který v minulosti spolupracoval se stejným agentem jako Ronaldo. Svým tvrzením zároveň vyvrací možnost, aby se jeden z nejlepších fotbalistů světa vrátil do již zmiňovaného Manchesteru United.

„Je sice už starší, ale ve vzduchu je skvělý a nemyslím si, že by za ta léta zpomalil,“ oceňuje jeho vlastnosti Deeney. A formu má kapitán portugalské reprezentace stále úchvatnou, o čemž se mohli ve středu přesvědčit i reprezentanti Andorry.

Právě Andorru totiž Portugalci v přípravném utkání znemožnili 7:0 i za jednogólového přispění Ronalda, kterému tak chybí už jen sedm zásahů, aby vyrovnal rekord íránského fotbalisty Aliho Daeího v počtu branek za národní tým.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme