Ronaldova éra v Manchesteru United skončila. Vedení klubu se s Portugalcem rozešlo po vzájemné dohodě

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo skončil s okamžitou platností v Manchesteru United. Klub Premier League na twitteru informoval, že s hráčem ukončil spolupráci po vzájemné dohodě.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester (Aktualizováno: 19:35 22. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Zdroj: Reuters

Oznámení přišlo krátce poté, co sedmatřicetiletý kanonýr v explozivním rozhovoru před startem mistrovství světa kritizoval trenéra Erika ten Haga a vedení United.

V interview pro TalkTV mimo jiné prohlásil, že se cítí klubem zrazen a uvedl, že ke kouči nechová žádný respekt.

Ronaldova budoucnost na Old Trafford, kam se vrátil v srpnu 2021, se po rozhovoru otřásla v základech. Zástupci United už minulý týden naznačili, že v reakci na jeho výroky „podniknou odpovídající kroky“.

„Cristiano Ronaldo opustí Manchester United po vzájemné dohodě, a to s okamžitou platností. Klub mu děkuje za mimořádný přínos během jeho dvou angažmá na Old Trafford, kdy v 346 zápasech nastřílel 145 gólů, a přeje mu i jeho rodině do budoucna vše dobré,“ uvedl klub stručně v oficiálním prohlášení.

Tři věty

Na webu věnovali United rozchodu s Ronaldem, který během prvního angažmá v letech 2003 až 2009 přispěl klubu k zisku osmi velkých trofejí, pouhé tři věty.

„Všichni v United se dál soustředí na další pokroky pod vedením Ten Haga a pracují společně na dosažení úspěchů na hřišti,“ dodal klub.

Ronaldo ve své reakci vzkázal, že klub i jeho fanoušky stále miluje. „To se nikdy nezmění. Mám ale pocit, že je pravý čas, abych hledal nové výzvy. Přeju týmu ve zbytku sezony i v další budoucnosti jen úspěchy,“ uvedl.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme