Ronaldo nemusí platit odškodné za údajné znásilnění, americký soud žalobu odmítl

Soud v Las Vegas zamítl žalobu proti Cristianu Ronaldovi o odškodné v mnohamilionové výši v případu údajného znásilnění, kterého se měla fotbalová hvězda dopustit v roce 2009. Podle informací agentury AP soudkyně smetla případ ze stolu mimo jiné s odůvodněním, že právníci žalobkyně opakovaně použili odcizené důvěrné dokumenty.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Foto: Massimo Pinca | Zdroj: Reuters

Nynějšího hráče Manchesteru United obvinila v roce 2018 ze znásilnění Američanka Kathryn Mayorgaová. Bývalá modelka a učitelka se obrátila na nevadské úřady s tvrzením, že ji Ronaldo v roce 2009 znásilnil v hotelovém pokoji v Las Vegas.

Podle pětinásobného nejlepšího fotbalisty světa s ním měla sex dobrovolně. Ronaldovi právníci jí tehdy zaplatili 375 000 dolarů za mlčenlivost, nyní její zástupci požadovali částku přesahující 25 milionů dolarů s vysvětlením, že protistrana údajně porušila dohodu o diskrétnosti.

Už v létě 2019 státní zastupitelství státu Nevada rozhodlo, že portugalský fotbalista nebude stíhán. Žalobce Steve Wolfson po prozkoumání výsledků policejního vyšetřování došel k závěru, že tvrzení o sexuálním násilí nelze jednoznačně prokázat. Žena o znásilnění vypovídala na policii hned v roce 2009, ale tehdy neuvedla jméno údajného násilníka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme