Ronaldo si na premiéru v Saúdské Arábii musí počkat, stále pyká za incident s fanouškem z Anglie

Fotbalista Cristiano Ronaldo si zřejmě bude muset počkat na svou premiéru v Saúdské Arábii. An-Nasr Rijád ve čtvrtek sice čeká první domácí zápas po Ronaldově příchodu. Portugalskému fotbalistovi ale stále běží disciplinární trest z anglické ligy. Dvouzápasový distanc je podle pravidel FIFA přenosný napříč soutěžemi.

Rijád Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo na tiskové konferenci

Pokud klub An-Nasr bude respektovat zákaz, tak Cristiano Ronaldo poprvé nastoupí až 21. ledna | Zdroj: Reuters

Fanoušci se portugalského útočníka nemohou dočkat a nakoupili 28 000 lístků. Nový nejlépe placený fotbalista světa ale do utkání pravděpodobně nezasáhne. Ještě mu totiž nevypršel disciplinární trest z minulého angažmá v Manchesteru United.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkal fotbalista Cristiano Ronaldo na své první tiskové konferenci v Saúdské Arábii

Oficiální představení Cristiana Ronalda sledoval v saúdskoarabském Rijádu zaplněný fotbalový stadion. Pětinásobný vítěz Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy se chtěl rovnou dát do práce a nastoupit proti v tabulce sedmému týmu At-Tai.

„Jsem šťastný, že tu mohu být. V lize je velká konkurence. Lidé to možná nevědí, ale já ano, protože jsem viděl spoustu zápasů. Těším se, až nastoupím, a doufám, že hned budu hrát, pokud mi to trenér umožní. Každopádně jsem připravený potěšit fanoušky,“ usmíval se na tiskové konferenci Cristiano Ronaldo. Jenže jeho premiéra za An-Nasr je v ohrožení.

Incident s fanouškem

Podle pravidel FIFA má stále dvouzápasový trest z působení v anglické Premier League. Manchester United vloni v dubnu prohrál s Evertonem a Ronaldo v emocích jednomu z mladých fanoušků shodil na zem mobilní telefon.

Případ se řešil až do listopadu, kdy Portugalec podle deníku Independent dostal od anglické fotbalové asociace trest 50 000 liber a stopku na dva zápasy.

„Nikdy není snadné vypořádat se s emocemi v těžkých chvílích. Nicméně musíme být vždy ohleduplní, trpěliví a jít příkladem všem, kteří milují tuto krásnou hru. Chtěl bych se omluvit za svůj výpad,“ omlouval se tehdy na sociálních sítích Cristiano Ronaldo.

Potrestání se ale nevyhnul a navíc podle regulí Mezinárodní federace fotbalových asociací je jeho trest přenosný napříč soutěžemi.

Do utkání proti fotbalistům At-Tai by tak neměl zasáhnout, jak píše britský Telegraph nebo španělská Marca. Pokud jeho nový klub An-Nasr bude respektovat zákaz, tak Ronaldo poprvé nastoupí až 21. ledna.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme