Cristiano ukázal chuť reprezentovat, jeho zkušenosti využijeme, říká kouč Portugalců Martínez

Trenér Roberto Martínez po debutu na lavičce portugalské fotbalové reprezentace proti Lichtenštejnsku ocenil zodpovědný výkon svého týmu. Portugalsko v Lisabonu zahájilo kvalifikaci mistrovství Evropy výhrou 4:0. Gólostroj favorita utkání odstartovala poločasová pauza.

Tento článek je více než rok starý.

Lisabon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo v dresu Portugalska.

Cristiano Ronaldo v dresu Portugalska. | Foto: Rafael Marchante | Zdroj: Reuters

Španělský kouč vyzdvihl rovněž hvězdného kapitána Cristiana Ronalda, jenž stanovil 197. startem v národním týmu nový rekord a navíc pomohl k vítězství nad outsiderem dvěma góly.

Jsem výjimečný hráč. Chtěly mě podepsat kluby z Evropy i USA, řekl po přestupu do an-Nasru Ronaldo

Číst článek

„Začal nový kvalifikační cyklus, je důležité, aby každý ukázal chuť a odhodlání reprezentovat. To se Cristianovi povedlo. Má obrovské zkušenosti, které ještě využijeme,“ chválil Martínez v televizním rozhovoru.

O Ronaldově budoucnosti v národním týmu se spekulovalo od konce mistrovství světa v Kataru, kde Portugalsko vypadlo ve čtvrtfinále s Marokem. Pětinásobný držitel Zlatého míče nastupoval v play-off jen z lavičky.

Martínez, jenž po mistrovství světa nahradil Fernanda Santose, ale dlouholetého kapitána vrátil proti Lichtenštejnsku do sestavy a Ronaldo se mu odvděčil gólem z penalty a z přímého kopu. V mezistátních zápasech nasázel už 120 branek a znovu vylepšil vlastní střelecký rekord.

„Je to skvělý pocit hrát zase za naši reprezentaci a znovu dávat góly,“ napsal Ronaldo na instagramu. Osmatřicetiletý kanonýr se 197. startem v národním týmu odpoutal od Kuvajťana Bádira Mutavy.

Portugalsko ve čtvrtek poslal do vedení už v osmé minutě Joao Cancelo, do přestávky ale favorit další gól nepřidal. Až krátce po změně stran skóroval Bernardo Silva a následně Ronaldo.

„První poločas jsme začali rychlým gólem, ale pak jsme nebyli dost trpěliví. Takové zápasy jsou vždycky obtížné, soupeř bránil ve velkém počtu blízko pokutového území. Pak musíte hrát jako tým, nehrát příliš na sebe,“ uvedl Martínez.

Další zápas kvalifikační skupiny J čeká Portugalsko v neděli v Lucembursku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme