Bělehradské, římské, londýnské derby i El Clásico. Víkendový fotbalový program je opravdu bohatý

Kdo miluje fotbal, má tento víkend co dělat. Vždyť největším fanouškovským zážitkem je derby proti odvěkému rivalovi, atmosféra na těchto zápasech je vždy naprosto unikátní. A čirou náhodou se zrovna ta nejtřaskavější derby například ve Španělsku, Anglii, Slovensku, nebo třeba Srbsku hrají právě tento víkend.

Bělehrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Crvene Zvezdy během přátelského zápasu s ruským Spartakem Moskva v březnu 2017

Fanoušci Crvené Zvezdy Bělehrad | Zdroj: Profimedia

Je to tři dny zpátky, co Real Madrid utržil od Barcelony porážku 0:3 v semifinále španělského poháru. A v sobotu večer ji bude hostit znovu, pochopitelně znovu před více než 70 tisíci diváky.

Jen o trochu méně jich bude ve stejnou chvíli na olympijském stadionu v Římě. Tamní AS a Lazio se utkají v italské lize a v té anglické se pro změnu ve slavném Wembley střetnou rivalové ze severu Londýna – Tottenham a Arsenal. To jsou zápasy, které slibují úžasnou atmosféru a jezdí na ně fanoušci z celého světa.

Slovan Bratislava se po skoro deseti letech vrací na domácí stadion, na nově zrekonstruované Tehelné pole a hned zápasem proti Spartaku Trnava. Rivalita zůstává stejná, jakou z dob federace pamatuje někdejší obránce Trnavy Kamil Majerník.

„Slovan byl náš věčný rival. Ať už na Slovanu, nebo se nám podařilo nějaké body uhrát doma. Tehdy jsme příliš soupeřů neměli, protože když se to mužstvo dalo tehdy dohromady, tak bylo velmi silné,“ popsal pro Radiožurnál.

Pořád to ale není to nejtřaskavější utkání. To se dá v sobotu od 18 hodin čekat v Bělehradě, kde Crvena Zvezda přivítá Partizan.

„Derby je samo o sobě vždy speciální. Ano, samozřejmě, hraje se vždy 11 na 11, je to na stále stejném stadionu, je tam spousta lidí, ale je to úplně jiný zápas. Jde o emoce, které ho dělají krásným i pro hráče na trávníku. Takže fanoušci přijďte a podpořte naše kluky tak, jak jste to vždycky uměli,“ burcuje na oficiálním kanálu Crvené Zvezdy její někdejší kapitán Mitchell Donald.

I když takové povzbuzování není u balkánských fanoušků moc potřeba, stadion pro 55 tisíc diváků je skoro vyprodaný.

I v české lize je o víkendu na programu jedno derby, a to konkrétně vršovické mezi domácími Bohemians Praha 1905 a lídrem tabulky Slavií. Zápas bude v neděli od 15 hodin sledovat server iROZHLAS.cz v online reportáži.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme