Real proti Juventusu promrhal náskok, ale spasila ho penalta v nastavení. Postupuje i Bayern

Fotbalisté Realu Madrid si v odvetném zápase čtvrtfinále Ligy mistrů proti Juventusu Turín pořádně zavařili, když promrhali třígolový náskok z prvního duelu, ale díky penaltě v nastaveném čase nakonec uhráli výsledek 1:3, kterým jim k postupu stačí. Ze semifinálové účasti se raduje i Bayern Mnichov, který po venkovním vítězství 2:1 uhrál doma remízu 0:0.

Mnichov, Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Giorgio Chiellini z Juventusu v souboji s Cristianem Ronaldem.

Giorgio Chiellini z Juventusu v souboji s Cristianem Ronaldem. | Foto: Paul White | Zdroj: AP

Real Madrid CF - Juventus FC 1:3 (první zápas 3:0)

Juventus se zřejmě inspiroval úterním kouskem AS Řím a také do utkání vlétl a brzy vstřelil první gól. Už ve druhé minutě si na Khedirův centr ve vápně naskočil Mario Mandžukić a vykřesal pro hosty jiskřičku naděje. O deset minut později se zdálo, že se Real uklidní, jenže Iscova branka neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Místo toho tak udeřilo na druhé straně, kde svým druhým gólem v zápase zvýšil Mandžukić a zadělal na drama. V samém závěru poločasu mohl uklidňující gól domácích vstřelit Varane, jeho zakončení ale skončilo na břevně.

Po hodině hry fatálně chyboval domácí gólman Navas, když neudržel centrovaný míč a vybídl ke skórování Matuidiho, který nezaváhal. Když už se zdálo, že utkání míří do prodloužení, faulovali v nastaveném čase ve vápně hostující obránci Vázqueze a rozhodčí nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil Ronaldo, a na poslední chvíli tak zajistil Realu postup do semifinále.

Bayern Mnichov - Sevilla FC 0:0 (první zápas 2:1)

Byť zápas skončil výsledkem 0:0, brankových příležitostí bylo ale dost. A více se činili domácí. Hned na začátku pálil z přímého kopu těsně nad domácí Rodríguez, pak se povedenými pokusy prezentovali i Hummels a Ribéry, ale nikdo z nich brankáře Sevilly nepřekonal.

Chvíli po půli hlavičkoval těsně vedle kanonýr Lewandowski a pět minut po něm měli největší šanci i hosté, když Correa trefil břevno. Ani v dalším průběhu zápasu branka nepadla, a tak Bayern bezpečně postoupil do semifinále.

Odvetná utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Sevilla FC 0:0
Rozhodčí: Collum - McGeachie, Connor (všichni Skot.). ŽK: Wagner - Mercado, N'Zonzi, Banega. ČK: 90.+2 Correa (Sevilla). První zápas: 2:1, postoupil Bayern. Diváci: 70.000.

Real Madrid - Juventus Turín 1:3 (0:2)
Branky: 90.+8 Ronaldo z pen. - 2. a 37. Mandžukič, 61. Matuidi. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.). ŽK: Carvajal, Marcelo, Ronaldo - Pjanič, Mandžukič, Lichtsteiner, Alex Sandro, D. Costa, Benatia. ČK: 90.+3 Buffon (Juventus). První zápas: 3:0, postoupil Real. Diváci: 75.796.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme