Čtyři zápasy, čtyři góly. Trošku se to ode mě očekávalo, říká Antonín Barák

Čeští fotbalisté vyhráli v Ázerbájdžánu 2:1. Tohle vítězství tým nespasí, šance na postup na mistrovství světa je ztracená, ale přeci jen se najdou v neslavném období i pozitiva - třeba statistika Antonína Baráka, který se v reprezentačním dresu prosadil počtvrté ze čtyř duelů.

Baku Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák (ilustrační foto)

Antonín Barák (ilustrační foto) | Foto: Gregorij Dukor | Zdroj: Reuters

Když hlasatel představoval českou sestavu, Antonín Barák byl ještě se svými spoluhráči v šatně, ale prý už v tu chvíli tušil, že by i tady v Baku mohl udržet své reprezentační gólové tempo a údajně se tím vůbec netajil.

Po třech zápasech výhra. Češi porazili v kvalifikaci mistrovství světa Ázerbájdžán

Číst článek

„Hlásím to vždycky. Samozřejmě chci dávat góly v každém zápase a jsem hrozně rád, že to tam spadlo. Hlavně, že to pomohlo týmu,“ řekl podle Radiožurnálu střelec vítězného gólu.

Záložník Udine národnímu týmu pomáhá, na extra těžké soupeře sice ještě v reprezentačním dresu nenarazil, ale protože v případě českého výběru nebývají ani v jiných duelech vítězství zrovna samozřejmostí, je příjemné, že s Barákem v sestavě mužstvo neprohrává.

A on sám je nebývale produktivní. „Je to trošku štěstí. Nastupoval jsem na vysunutější pozici, takže se to ode mě trošku očekávalo, abych byl v takových číslech. Moc gólů nedávám a vážím si toho, že je to zrovna v reprezentaci,“ říkal po zápase.

Kulisou oslav čtvrtého Barákova gólu byl hlavně pískot ázerbájdžánských fanoušků, ale strach z tribun 70tisícového olympijského stadionu ani v tu chvíli nešel.

„Velký stadion, ale kolik bylo lidí? 15 tisíc? To se tu ztratí. Není to příjemné, když je takový velký stadion. Když je menší stadion plný, hraje se líp a kotel hráče strhne,“ přemýšlí záložník Jan Kopic, který dal první branku.

Snad bude lepší atmosféra v neděli v Plzni, kde Češi zápasem se San Marinem zakončí nepovedenou kvalifikaci. Dost možná u toho znovu bude sebevědomý Antonín Barák s touhou udržet si skvělý gólový průměr.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme