Damková a Berbr opět neuspěli u Nejvyššího soudu. Bývalý rozhodčí Kordula se jim nemusí omlouvat

Nejvyšší soud odmítl dovolání místopředsedy Fotbalové asociace České republiky Romana Berbra a bývalé šéfky komise rozhodčích Dagmar Damkové. Požadovali omluvu od bývalého rozhodčího Antonína Korduly za výroky v médiích. Nejvyšší soud už jejich dovolání jednou odmítl jako nepřípustné, podruhé se podnětem zabýval po zásahu Ústavního soudu. Ani tentokrát Berbr s Damkovou neuspěli, rozhodnutí je dostupné v databázi soudu.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Berbr na tiskové konferenci Fotbalové asociace

Roman Berbr na tiskové konferenci Fotbalové asociace | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Podle Nejvyššího soudu justice náležitě zdůvodnila svůj závěr, že se výroky Korduly „zakládaly na pravdivé informaci a forma jejich veřejné prezentace byla přiměřená“.

„Provedené dokazování dostatečně postihlo i okolnosti, za nichž byly výroky proneseny,“ stojí v usnesení.

Bývalý rozhodčí Tomáš Kovařík se nemusí omlouvat Berberovi s Damkovou, potvrdil odvolací soud

Číst článek

Kordula v roce 2015 podle žaloby naznačil v některých médiích, že rozhodčí ve skutečnosti neřídila Damková, ale její partner Berbr, který k tomu neměl kompetence. Přidali se i další kritici, také na ně Berbr s Damkovou podali žaloby.

V případě Korduly Okresní soud v Hodoníně rozhodl, že se omlouvat nemusí, protože v médiích vystupoval sám za sebe, jeho vystupování bylo kultivované a nebylo ničím urážející.

Berbr a Damková neuspěli ani se žalobou na někdejšího rozhodčího Tomáše Kovaříka. Dožadovali se omluvy kvůli rozhovoru pro deník Sport, v němž Kovařík v roce 2015 uvedl, že Berbr rozhodčí ovládá a ovlivňuje. I v tomto případě podali dovolání k Nejvyššímu soudu, o kterém zatím není rozhodnuto.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme