Další fotbalová tragédie. Bývalý plzeňský obránce Bystroň spáchal sebevraždu

Další smutná zpráva postihla český fotbal. Ani ne měsíc po úmrtí Františka Rajtorala spáchal sebevraždu jeho bývalý spoluhráč David Bystroň. Informaci jako první přinesl web sport.sk. Podle serveru iDnes.cz se bývalý stoper Ostravy, Plzně nebo Olomouce měl oběsit ve sklepě svého bytu.

Praha (Aktualizováno: 22:57 19. 5. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Explzeňský obránce David Bystroň spáchal ve Švýcarsku sebevraždu.

Explzeňský obránce David Bystroň spáchal ve Švýcarsku sebevraždu. | Foto: Fotobanka Profimedia

Tragické zprávy pro český fotbal nekončí. O sebevraždě Davida Bystroně jako první informoval deník Šport.sk. Českému deníku Sport tuto informaci potvrdil Bystroňův bratr Daniel.

Server iDnes.cz uvedl, že explzeňský obránce nechal poté, co se oběsil ve sklepě svého bytu, dopis na rozloučenou. Ve Švýcarsku si prý našel práci mimo fotbal, ale řešil rodinné i finanční problémy.

Sedm let byl také spoluhráčem Františka Rajtorala, který spáchal sebevraždu před necelým měsícem. Čtyři roky spolu odehráli v Ostravě, další tři přidali v Plzni.

David Bystroň působil od aktuální sezony ve švýcarském FC Linth. V lednu se přesunul do celku US Schluein Ilanz, za který v neděli ještě stihl odehrát 77 minut v utkání proti Buchsu. V českých soutěžích naposledy nastoupil v sezoně 2014/15, kdy oblékal dres Sigmy Olomouc.

Bystroň začal svou kariéru v Ostravě. S Baníkem také slavil první mistrovský titul, stalo se tak v sezoně 2003/04. Přes Levski Sofia, kde vyhrál bulharskou soutěž, se následně přesunul od ročníku 2009/10 do Plzně. S Viktorií se dočkal druhého domácího titulu a také postupu do skupinové fáze Ligy mistrů.

Právě v evropské soutěži však po utkání s BATE Borisovem neprošel dopingovým testem (metamfetamin). V únoru roku 2012 mu UEFA vyměřila dvouletý distanc, načež s ním Plzeň rozvázala kontrakt. V červenci 2014 přestoupil do Sigmy Olomouc. V dresu moravského klubu slavil postup do první ligy, i když v sestavě se představil jen v devíti případech.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme