Další přihláška nepřišla. V boji o post předsedy fotbalové asociace zůstávají tři kandidáti

Fotbalová asociace ČR definitivně potvrdila, že na post předsedy asociace kandidují bývalý generální sekretář Petr Fousek, ředitel společnosti Ondrášovka Libor Duba a šéf marketingové společnosti STES Martin Malík. Nikdo jiný do páteční půlnoci přihlášku nepodal, kandidátka nepřišla ani v pondělí poštou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda FAČR Miroslav Pelta gestikuluje během páteční valné hromady

Předseda FAČR Miroslav Pelta gestikuluje během páteční valné hromady | Zdroj: ČTK

Trojici kandidátů oznámila asociace už v pátek na tiskové konferenci, ještě se ale čekalo, zda se do boje o nejvyšší fotbalový post nepřihlásí někdo další. Ale nestalo se tak.

Nástupce současného předsedy Miroslava Pelty, který se kandidatury vzdal kvůli obvinění z možného zneužití dotací z MŠMT, tak bude valná hromada FAČR volit 2. června ze tří uchazečů.

Čtyřiapadesátiletý Fousek je zkušený fotbalový funkcionář, který vedl na FAČR mezinárodní oddělení, následně byl generálním sekretářem a působil i v komisích futsalu FAČR, UEFA a FIFA. Rovněž je mezinárodním delegátem i v zápasech Ligy mistrů a šéfoval organizačnímu výboru při pořadatelství mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

Šestačtyřicetiletý Malík je marketingovým specialistou a momentálně řídí STES, dceřinou společnost FAČR starající se o marketingová práva českého fotbalu. V minulosti pracoval jako obchodní a marketingový ředitel společnosti Warner Bros. Entertainment, výkonný ředitel nizozemské agentury Boomerang digital či marketingový ředitel ve fotbalové Slavii. Studoval fotbalový management ve švýcarském Lausanne.

Čtyřiatřicetiletý Duba je generálním ředitelem společnosti Ondrášovka, která dlouhodobě sponzoruje český fotbal hlavně na regionální úrovni. Hájí především zájmy mládežnického a neprofesionálního fotbalu a uplatnit chce zkušenosti z funkce krizového manažera.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme