Kolář ukončil hráčskou kariéru. V Plzni bude pokračovat jako sportovní manažer mládeže

Bývalý fotbalový reprezentant Daniel Kolář ukončil v 33 letech kariéru. Zůstává ve Viktorii Plzeň, kde bude sportovním manažerem mládeže. Jako hráč získal s klubem pět ligových titulů, jednou domácí pohár a dvakrát český Superpohár. Byl také u všech tří účastí Plzně v základní skupině Ligy mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Kolář na tiskové konferenci (archivní foto)

Daniel Kolář na tiskové konferenci (archivní foto) | Foto: FC Viktoria Plzeň

Naposledy za Viktorii nastoupil v neděli na závěr první ligy proti Baníku Ostrava. „Rozhodoval jsem se, zda pokračovat jako hráč, či se vydat jinou cestou. Nakonec převážila touha zůstat v klubu mého srdce. Nabídka na setrvání v Plzni mě velmi zaujala a jsem rád, že jsme se domluvili,“ uvedl Kolář na klubovém webu.

Bakoš i po konci hráčské kariéry zůstane v Plzni, stal se asistentem trenéra Vrby

Číst článek

„Jsem připravený učit se novým věcem z managementu a všeobecně z jiného pohledu na fotbal. Zároveň bych rád předával své zkušenosti mladým klukům a tím jim byl nápomocný a posouval je dál v jejich kariérách. Těším se také na své zapojení do klubové mládežnické akademie,“ řekl bývalý záložník.

Podílet se bude i na přípravě mladých fotbalistů. „Pravděpodobně obuji ještě i kopačky.“ Nové funkce se ujme v červenci a bude spolupracovat se sportovním ředitelem klubu Zdeňkem Psotkou.

„Dan je inteligentní kluk, který během své kariéry nasbíral cenné zkušenosti. Ty může nyní předávat naší mládeži, která je pro budoucnost každého klubu nesmírně důležitá,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Kolář, který hrával také za Spartu, Slovácko, Blšany a turecký Gaziantepspor, má na kontě 29 reprezentačních utkání a dva góly. Zúčastnil se evropských šampionátů v letech 2012 a 2016.

Za Plzeň vstřelil záložník v 325 soutěžních utkáních 83 branek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme