Daniel Kolář se vrací zpátky do Plzně. Spolu s ním přichází z Brna Jakub Řezníček

Po nepovedeném angažmá v Turecku se vrací Daniel Kolář zpátky do Viktorie Plzeň. Se svým mateřským klubem podepsal smlouvu na dva roky. Další posilou pro druhý tým letošního ročníku je útočník Jakub Řezníček z Brna. Ten se Plzni upsal na dva roky.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Kolář (ilustrační fotografie)

Daniel Kolář (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

"Je to jako vracet se domů. Velmi se těším i na fanoušky. Je to jeden z faktorů, proč jsem se vrátil. Doufám, že si spolu užijeme hodně hezkých chvil," uvedl v tiskové zprávě Kolář.

Jednatřicetiletý ofenzivní záložník působil v Plzni od sezony 2008/09 a zažil s ní všechny čtyři mistrovské tituly i dva postupy do základní skupiny Ligy mistrů. Vloni v srpnu po nepovedeném vstupu Viktorie do sezony přestoupil do Gaziantepsporu spolu s Františkem Rajtoralem, který na jaře v Turecku spáchal sebevraždu.

"Několikrát už jsme spolu s trenérem mluvili. Známe se a víme, co od sebe čekat, takže se na obnovení spolupráce těším," podotkl Kolář. "Věříme, že zde Dan naváže na úspěchy, které s klubem zažil a velkou měrou se na nich podílel," doplnil generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Řezníček nasbíral 224 ligových startů, ve kterých dal 56 gólů. To z něj dělá čtvrtého nejlepšího střelce mezi aktivními hráči po Davidu Lafatovi, Milanu Škodovi a Marku Bakošovi. Za sebou má angažmá v Příbrami, Mladé Boleslavi, Ružomberku, Českých Budějovicích a Spartě. Od července 2015 patřil Brnu, za které dal v této ligové sezoně sedm branek.

"Přichází s pověstí střelce, v Brně se mu dařilo. Je to velmi kvalitní útočník, a když dostane prostor, umí soupeře potrestat. Věříme, že se mu u nás bude dařit," uvedl Šádek.

"Jakub potvrzoval v Brně svoji vysokou kvalitu, v uplynulé sezoně si přes nevýrazné výsledky Zbrojovky připsal sedm branek. Plzeň je pro něj další výzvou, věřím, že se dokáže prosadit," dodal Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.​

Kolář s Řezníčkem se stali druhou a třetí letní posilou Viktorie. Před nimi získala Plzeň chorvatského záložníka Diega Živuliče.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme