Danny nadchnul slávistické fanoušky. A můžu hrát ještě líp, vzkazuje Portugalec

Lepší závěr herní přípravy na novou sezonu si asi fotbalisté Slavie nemohli přát. V Praze porazili 4:1 třetí tým minulého ročníku francouzské ligy - Nice. A motivační hodnotu výsledku nesnižuje ani to, že soupeř neměl své největší hvězdy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalský záložník Danny září po příchodu do Slavie

Portugalský záložník Danny září po příchodu do Slavie | Zdroj: ČTK

„Takové zápasy posouvají nejen hráče, ale i nás trenéry. Hrát s takovými týmy je radost, nutí vás do kvality, tempa a intenzity hry. Čím víc takových zápasů bychom hráli, tím víc bude tým stoupat,“ těšilo po výhře nad Nice 4:1 slávistického kouče Jaroslava Šilhavého.

Slavia zvládla přípravný zápas s Nice. V Edenu porazila franzouzský tým 4:1

Číst článek

Více než 12 tisíc fanoušků vidělo nejen čtyři slávistické góly, povedený výkon Micka van Burena i celého týmu, ale také asi nejslavnější letní posilu Dannyho. A portugalský záložník několikrát dokázal, že jeho fotbalové kvality a myšlení jsou nadstandardní.

„Tohle je můj třetí zápas a cítím se lépe. Ale můžu hrát ještě lépe, vím to, znám se. Musím teď víc trénovat, víc se koncentrovat. A pak budu lepší," nebyl Danny sám se sebou úplně spokojený.

Trénovat začal zhruba před dvěma týdny a zatím se sžívá s týmem českého mistra. „Musím poznat, jak tým hraje, jak se hráči pohybují. A myslím, že jdu dobrou cestou. Ale co je důležité, musíme být připravení na play-off o Ligu mistrů," připomíná Portugalec hlavní slávistický cíl pro začátek sezony.

Ve 3. předkole Ligy mistrů nastoupí Slavia proti vítězi duelu 2. předkola mezi běloruským Bate Borisov a arménským Alaškertem Jerevan. První zápas v Bělorusku skončil překvapivou remízou 1:1. Odveta se hraje v úterý v Arménii.

Až se tým do kvalifikace zapojí, právě Danny by mohl být jednou z klíčových postav. „Je dobré mít takového skvělého hráče v týmu. Můžete vidět, jak si prvním dotekem zpracuje míč, připraví si ho ve středu hřiště a zároveň přemýšlí nad přihrávkou. Myslím, že teď máme velmi dobrý tým," říká nizozemský záložník Mick van Buren, který v přípravě hodně zapracoval na tom, aby dostal ve Slavii víc prostoru než v minulých sezonách.

Mirko Vasić, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme