Dárek k oslavám postupu. Španělské Levante rozdá věrným příznivcům přes 12 tisíc permanentek

Fotbalisté španělského Levante se po roční přestávce vrací do La Ligy. Důvod k větším oslavám mají také věrní příznivci klubu. Pro držitele permanentek totiž klub přichystal bonus. Fanoušci, kteří dorazili alespoň na 85 procent domácích duelů, totiž dostanou permanentku zdarma na celou příští sezonu.

Tento článek je více než rok starý.

Valencia Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V létě loňského roku muselo fotbalové Levante řešit nepříjemnosti se sestupem do druhé španělské ligy. Svým příznivcům slíbilo, že pokud se do roka vrátí mezi elitu, uvolní volné permanentky pro další ročník. Po víkendovém vítězství nad Oviedem 1:0 si pět kol před koncem postup do La Ligy zajistilo a svému slibu dostálo.

Pro své věrné příznivce tak přichystalo Levante dárek k oslavám postupu. Dvanáct a půl tisíce volných permanentek pro příští prvoligovou sezonu. Rozdá je fanouškům, kteří si tyto vstupenky koupili pro druholigový ročník. Tito lidé museli splnit už jen jedinou další podmínku – dostavit se alespoň na 85 procent domácích utkání.

Shodou okolností tohoto mezníku dostálo bezmála 83 procent fanoušků. V sezoně 2017/18 tak bude stadion s kapacitou lehce přes 25 tisíc diváků minimálně z poloviny zaplněn lidmi, kteří za utkání nezaplatí ani jedno euro. Zbytek si může drbat vlasy, že podobné příležitosti nevyužil.

Levante tím z plánového rozpočtu přijde zhruba o 1,5 miliónu eur. Ztrátu by jim ale plně měla vynahradit televizní práva. Z těch by měl klub obdržet 45 miliónů eur.

Průměrná návštěva v aktuálním ročníku činí 11 190 diváků. Sobotní vítězství nad Oviedem ale přímo v hledišti sledovalo 18 tisíc lidí.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme