Lafata po sezóně ukončí profesionální kariéru. Nejlepší střelec 1. ligy se rozloučí v zápase s Olomoucí

Kapitán fotbalistů Sparty David Lafata po sezoně ukončí kariéru. Šestatřicetiletý útočník, který je se 198 góly nejlepším střelcem české nejvyšší soutěže, to oznámil na webu pražského klubu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 11:50 9. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský útočník David Lafata.

Sparťanský útočník David Lafata. | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

„Chtěl bych ukončit všechny spekulace, po sezoně ukončím svoji profesionální kariéru,“ uvedl Lafata. „Čekají nás tři důležité zápasy, které naposledy prožiju jako hráč Sparty, a při tom domácím s Olomoucí bych se chtěl rozloučit se Spartou a všemi fanoušky,“ řekl k utkání 29. kola první ligy, které se bude hrát v sobotu 19. května.

Lafata přišel do Sparty v lednu 2013 z Jablonce. V rudém dresu nastřílel 83 ligových gólů a pomohl týmu k jednomu mistrovskému titulu. V tomto ročníku Fotbalista roku 2014 ztratil místo v sestavě letenského týmu.

Do Sparty přišel Lafata v lednu 2013 z Jablonce. V rudém dresu dosud nastřílel 83 ligových gólů a pomohl týmu k jednomu mistrovskému titulu (2013/14). V tomto ročníku Fotbalista roku 2014 a vítěz Zlatého míče ČR z roku 2015 ztratil místo v základní sestavě Sparty, kde mu v létě vyprší smlouva. Jako náhradník skóroval v pátečním duelu se Zlínem (2:1).

Šestinásobný nejlepší prvoligový kanonýr před Spartou a Jabloncem ještě nastupoval za mateřské České Budějovice a Jihlavu, v zahraničí působil v Austrii Vídeň a řeckém Xanthi. Za národní tým si Lafata v letech 2006 až 2016 připsal 41 startů a devět gólů. V české nejvyšší soutěži dohromady absolvoval 415 zápasů a ke 198 brankám přidal 41 asistencí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme