Den Pavla Nedvěda: Ve čtyři hodiny se starou gardou v Hodoníně, před devátou už s Juventusem proti Boloni

Zařídil si speciální letadlo, jen aby mohl nastoupit k exhibici při oslavě sta let fotbalu v Hodoníně. Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd si i jako viceprezident slavného Juventusu Turín upravil program tak, aby ozdobil slavnost na jihu Moravy. A taky se sešel se svými přáteli.

Tento článek je více než rok starý.

Hodonín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd při otvírání nového hřiště v Hodoníně

Pavel Nedvěd při otvírání nového hřiště v Hodoníně | Zdroj: ČTK

Zatímco při dětském turnaji na nově otevřeném hřišti s umělou trávou se v Hodoníně řešili ryze praktické záležitosti, jen o pár desítek metrů opodál usedli v omšelé klubovně ke stolu tři hvězdy světového fotbalu z let nedávno minulých.

Vladimír Šmicer a Karel Poborský se podobných akcí účastní poměrně často, tentokrát ale přiletěl z Itálie i Pavel Nedvěd. Kamarádí se totiž s šéfem hodonínského klubu.

„Chtěli tady dělat umělou trávu a my jsme si řekli, že až to udělají, tak ji sem přijedeme otevřít a přijdeme podpořit hodonínský fotbal,“ řekl před shromážděnými lidmi Pavel Nedvěd.

Vítěz zlatého míče z roku 2003 na jih Moravy přicestoval přesto, že v den exhibice hrál důležité ligové utkání Juventus Turín, tedy klub, jehož je viceprezidentem. Exhibiční utkání v Hodoníně začínalo ve čtyři hodiny odpoledne, Juventus hrál s Boloňou od tři čtvrtě na devět večer.

Zdeněk Grygera, Vladimír Šmicer a Karel Poborský | Zdroj: ČTK

„Když jsme sem letěli, měli jsme silný protivítr, takže nám to trvalo dlouho. Letěli jsme hodinu a čtyřicet minut. Zpátky to bude doufám rychlejší a po větru,“ usmíval se Nedvěd.

Na exhibici se sešla většina kádru vicemistrů Evropy z roku 1996. Členové tria Nedvěd, Šmicer, Poborský museli lovit v paměti, kdy naposledy se sešli všichni tři v jednom mužstvu. Nakonec se shodli, že už to pár let zpátky bude.

Viceprezident nejúspěšnějšího italského klubu se v nabitém programu na podobné exhibice dostane málokdy, najít si čas na pohyb je pro něj celkově náročné.

„Moc se k tomu nedostanu, protože do tréninkového centra se dostanu ráno a odjíždím večer, takže moc času na trénink nemám a možná to je i vidět,“ dodal Nedvěd.

A i když o výsledek zápasu mezi týmem Pavla Nedvěda a staré gardy Hodonína skutečně tolik nešlo, mohla se vzácná návštěva z Turína radovat z výhry 5:4. I když jen pár chvil před cestou na letiště.

Pavel Nedvěd v Hodoníně | Zdroj: ČTK

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme