Desítka největších fotbalových přestupů léta: PSG má dva nejdražší hráče planety

Přestupové období většiny fotbalových soutěží je u konce. Letošní léto přineslo rekordní přestupy, do kterých se zapletl hlavně francouzský Paris St. Germain. Loňský vicemistr utratil za dva nejdražší hráče planety 358 milionů liber.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na pohled šílené přestupové částky odstartoval odchod Brazilce Neymara z Barcelony. Na začátku srpna totiž aktivovalo francouzské Paris St. Germain přestupovou klauzuli ve výši 220 milionů eur. Brazilec se po čtyřech letech rozhodl katalánský klub opustit. V Paříži si týdně přijde na 574 tisíc eur. V přepočtu na koruny téměř 15 milionů.

Také druhý nejdražší fotbalista světa bude hrát za PSG. Stal se jím osmnáctiletý talent francouzského fotbalu Kylian Mbappé. Útočník se do hlavního města přesunul z Monaka. Částku za něj ale knížecí klub dostane až příští léto. Po ročním hostování se Mbappého přesun změní v přestup za 160 milionů liber.

Druhým nejdražším českým hráčem se stal Patrik Schick. Po úspěšném roce v Sampdorii Janov měl nakročeno do Juventusu, který ale z dohody nakonec odstoupil. Jedenadvacetiletého útočníka tak nakonec s velkou pompou uvítal ve své sestavě AS Řím. Za Schicka může zaplatit až 38,5 milionu liber.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme