Před pár dny slavil, teď je Maradona v nemocnici. Podle lékaře jde o psychické problémy

Minulý týden oslavil legendární Diego Maradona šedesátiny a o tři dny později musel být fotbalový bůh hospitalizován v nemocnici. Osobní lékař argentinského mistra světa z roku 1986 uvedl, že Maradonův stav by neměl být vážný a problémy jsou spíše psychického rázu.

Buenos Aires Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diego Maradona děkuje nebesům za Messiho první gól

Diego Maradona slavit umí. O tom už několikrát přesvědčil celý svět | Foto: Sergio Perez | Zdroj: agentura Reuters

Maradona byl přijat na klinika Ipensa v La Plata, kde trénuje prvoligový klub Gimnasia y Esgrima. Jeden z nejlepších fotbalistů historie se podle svého osobního lékaře Leopolda Luqueho už nějakou dobu necítil dobře a v nemocnici bude minimálně tři dny na pozorování.

Přiznal ho po 30 letech, přesto je syn Maradony pyšný. ‚Nikomu se nepovedlo to, co jemu v Mexiku‚‘ říká

Číst článek

„Nebyl v dobrém psychickém stavu a to mělo dopad i na jeho fyzické zdraví. Není na tom tak dobře, jak by mohl být a jak vím, že by mohl být. Potřebuje pomoc a teď je na to ten správný čas,“ řekl argentinským médiím doktor Luque.

„Diego je člověk, který je občas vynikající a někdy už tolik ne. Mohl by na tom být desetitisíckrát lépe a pobyt v nemocnici mu pomůže,“ uvedl osobní lékař slavného fotbalisty. „Je velmi náročné být Maradonou,“ dodal.

Medaile, dort a domů

Bývalý hvězdný ofenzivní hráč se naposledy objevil na veřejnosti v pátek v den 60. narozenin před zápasem svého týmu proti Patronatu. K jubileu dostal pamětní medaili a dort, ale ještě před začátkem duelu po krátké oslavě ze stadionu odešel.

Podle přítomných vypadal slabě a nebyl v pohodě. Dny předtím byl v karanténě kvůli kontaktu s osobou vykazující příznaky koronavirové nákazy.

Maradona strávil v minulých letech v nemocnicích hodně času, často v důsledku svého bouřlivého životního stylu, jenž ho provázel už od dob aktivní kariéry. V roce 2004 byl například v nemocnici se srdečními a respiračními problémy souvisejícími s užíváním kokainu.

Později se dvojnásobný mistr italské ligy s Neapolí podrobil odvykacím kůrám kvůli závislosti na drogách a alkoholu. Loni v lednu byl hospitalizován s vnitřním krvácením do břicha.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme