Diego Maradona se stal předsedou běloruského Dinama Brest. Na lavičce zůstává asistent Marcel Lička

Jako hráč má zlato a stříbro z mistrovství světa a také titul v poháru UEFA, jako trenér ale Argentinec Diego Maradona příliš úspěšný doposud nebyl. Teď se ale jeden z nejslavnějších fotbalistů historie vydal na dráhu funkcionáře a v novém působišti, běloruském Dinamu Brest, pod sebou dokonce bude mít českého trenéra Marcela Ličku.

Brest Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diego Maradona

Diego Maradona | Zdroj: Reuters

Marcel Lička působí na lavičce Dinama Brest jako asistent trenéra, ještě donedávna tam s ním jako hlavní kouč působil Radoslav Látal. Ten ale nedávno u týmu po čtyřech měsících skončil. Teď do Brestu jako nový předseda klubu míří Diego Maradona.

Beitar Trump Jeruzalém. Majitelé z vděčnosti americkému prezidentovi přejmenovali slavný klub

Číst článek

A sám Marcel Lička se na spolupráci s ním těší, zatím ale neví, jakou přesně bude mít Argentinec v klubu roli.

„Samozřejmě nevím jaká bude přesně funkce Diega Maradony, měl by ale fungovat někde v prezídiu klubu. Jestli se ale bude motat i kolem trenérského štábu, to nedokážu říci,“ popsal pro Radiožurnál Marcel Lička.

Maradona podepsal s Brestem smlouvu na tři roky, funkce se podle klubového webu ujme po mistrovství světa v Rusku.

Maradona byl sice vynikající fotbalista, ale je také známý bouřlivák. Podle Marcela Ličky může slavný Argentinec průměrnému běloruskému klubu pomoci hlavně díky svému jménu.

„Víte sami, že moc lidí v Česku klub Dinamo Brest nezná. Dneska (ve středu) jsem ale během pár hodin dostal tolik zpráv a hovorů, a to jen proto, že v klubu podepsal smlouvu Diego Maradona. Rozsah jeho jména je opravdu velikánský.“

A ostravský rodák nemá strach ani z Maradonovy temperamentní povahy.

„Když jsem tu byl doteď s Radkem Látalem, tak on také patří spíše k těm emotivnějším trenérům, ale má a zná svoje hranice. Já doufám, že u Diega bude jeho temperament spíše pozitivní,“ uzavřel Lička.

Maradona působil naposledy ve Spojených arabských emirátech jako trenér druholigového klubu Al Fudžajra, se kterým nedokázal vybojovat postup do nejvyšší soutěže a v dubnu po vypršení smlouvy odešel. Teď se tedy jako šéf ujme Dinama Brest.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme