Maradona končí na lavičce týmu ze Spojených arabských emirátů, nedokázal ho dovést do první ligy

Bývalý slavný fotbalista Diego Maradona už není trenérem druholigového klubu Al-Fudžajra ze Spojených arabských emirátů. Sedmapadesátiletý mistr světa z roku 1986 skončil poté, co s týmem nedokázal přímo postoupit do nejvyšší soutěže.

Abú Zabí/Spojené arabské emiráty Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý argentinský fotbalista Diego Maradona.

Bývalý argentinský fotbalista Diego Maradona. | Zdroj: Reuters, Reuters

Bývalý hráč Barcelony nebo Neapole skončil po páteční remíze 1:1 v posledním kole s Chorfakkanem, která odsoudila Al-Fudžajru k třetímu místu těsně pod postupovými příčkami. Klub si stále může zajistit místo v nejvyšší soutěži, musí ale zvládnout dvouzápasovou baráž.

Trenér fotbalového Spartaku Trnava dostal trest za urážku slovenského poháru

Číst článek

Maradona se přesto rozhodl skončit, protože mu vypršela smlouva a podmínky opce nesplnil. „Remíza znamená, že tým nesplnil úkol, a Diego proto odchází. Dohodly se na tom obě strany a Diego přeje klubu, který mu dal šanci, jen to nejlepší," citovala agentura AP trenérova právníka Matiase Morlu.

Maradona se v Al-Fudžajře vrátil k trénování po pětileté pauze. Předtím vedl ve Spojených arabských emirátech Al-Wasl a dva roky strávil také na lavičce argentinské reprezentace, s kterou na mistrovství světa v roce 2010 postoupil do čtvrtfinále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme