Dinamo Záhřeb - Viktoria Plzeň 3:0. Český mistr odvetu nezvládl a v Evropské lize končí

Plzeňští fotbalisté si osmifinále Evropské ligy nezahrají. K postupu českému mistrovi nestačilo ani domácí vítězství 2:1 z úvodního duelu, protože v odvetě na hřišti Dinama Záhřeb prohrála Viktoria 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Záhřeb (Aktualizováno: 20:50 21. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Chorý (v bílém) během utkání proti Dinamu Záhřeb.

Tomáš Chorý (v bílém) během utkání proti Dinamu Záhřeb. | Foto: Darko Bandic | Zdroj: ČTK/AP

Pavel Vrba musel před utkáním řešit problémy s obranou, protože přišel o dva stopery - Romana Hubníka vyřadila stopka za žluté karty, Lukáš Hejda nemohl hrát kvůli zranění. Do středu obrany se tak vedle hrdiny úvodního zápasu Luďka Pernici postavil David Limberský.

Tajemství fotbalové akademie Dinama Záhřeb - všímaví mladí trenéři a nově vymyšlené cviky

Číst článek

Plzeňští jako by se zalekli bouřlivé atmosféry na záhřebském stadionu a od začátku tahali za kratší konec. Domácí byli aktivnější, častěji drželi míč a kombinovali kolem pokutového území Viktorie. 

Po čtvrthodině hry se Dinamu dobrý vstup do utkání vyplatil - Bruno Petković dobře podržel míč ve vápně, posadil na zadek jednoho z bránících hráčů a pak chytrou patičkou našel volného Mislava Oršiće, který napálil míč nechytatelně pod břevno a postrčil Dinamo do osmifinále.

Druhá pohroma pro českého mistra přišla o patnáct minut později a naplno se u toho projevila plzeňská improvizace v obranné řadě. Po volném přímém kopu zamířil do vápna Viktorie centr, David Limberský propadl při bránění Emira Dilavera a ten hlavou zvýšil na 2:0. Od další pohromy ještě uchránil brankář Matúš Kozáčik, který skvěle vytěsnil hlavičku Daniho Olma.

ONLINE: Dinamo Záhřeb - Viktoria Plzeň

Celé utkání jsme na iROZHLAS.cz sledovali online.

Hosté toho dopředu v první půli moc nepředvedli a jedinou útočnou akcí, která nadělala vrásky domácímu gólmanovi, byla střela nad bránu Tomáše Hořayvy po sklepnutí Milana Petržely.

Po přestávce Domácí dominovali ještě víc než v první půli a rychle mohli přidat další góly, ale ani Ivan Šunjić, ani Izet Hajrović si na Kozáčika nepřišli. Pak sice hosté záhřebský tlak utlumili, ale sami toho dopředu moc nepředvedli. Vůbec první plzeňská střela na bránu přišla až v 65. minutě, jenže Hrošovského pokus zpoza v pohodě lapil brankář Dominik Livaković.

Třetí úder zasadili domácí Viktorii v 73. minutě, když po rychlém brejku pálil přesně pod břevno Petković. Opaření hosté se ani potom na nic kloudného nezmohli, naopak v samém závěru ještě po druhé žluté kartě přišli o Limberského a dohrávali v deseti.

Plzeňští tak tentokrát nedokázali v prvním kole vyřazovací fáze Evropské ligy postoupit přes balkánský tým a s poháry se loučí. Napravit dojem můžou už v pondělí, kdy je čeká ligové utkání na půdě Opavy.

Odvetné utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:
Dinamo Záhřeb - Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)
Branky: 15. Oršič, 34. Dilaver, 73. Petkovič. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene (všichni Rum.). ŽK: Hajrovič, Dilaver, Leovac, Olmo - Limberský, Bakoš, Chorý. ČK: 87. Limberský. První zápas: 1:2, postoupilo Dinamo. Diváci: 25.860.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme