Olayinka dostal za hlavičku protihráči čtyřzápasový trest, tahoun Slavie by měl přijít i o derby

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky potrestala slávistického útočníka Petera Olayinku trestem na čtyři zápasy za červenou kartu v utkání s Libercem. Nigerijský forvard v něm hlavou udeřil protihráče Gigliho Ndefeho. Slavia by tak měla svého tahouna postrádat i v derby se Spartou, klub se však může po uplynutí poloviny trestu proti verdiktu odvolat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 17:46 23. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Olayinka dostal v zápase s Libercem červenou kartu

Peter Olayinka dostal v zápase s Libercem červenou kartu | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Olayinka v 88. minutě po souboji s libereckým záložníkem Ivanem Varfolomejevem upadl v pokutovém území a následně dal hlavičku angolskému reprezentantovi Ndefemu, který mu přišel vynadat za simulování.

Na národní tým je v Polsku velký tlak, říká fotbalista Petrášek. Absence v české nominaci ho mrzela

Číst článek

Od rozhodčího Miroslava Zelinky dostal autor deseti ligových gólů v sezoně rovnou červenou kartu. Oslabení slávisté v nastavení ztratili vedení a remizovali 2:2.

Slavia na svém twitteru oznámila, že se po dvou zápasech proti zbytku trestu odvolá. Pokud by zůstal v platnosti Olayinkův trest na čtyři zápasy, tak před derby ještě vynechá ligový duel s Olomoucí, semifinále poháru s Bohemians 1905 a další utkání nejvyšší soutěže v Mladé Boleslavi.

Sedmadvacetiletý Olayinka patří v letošní sezoně k nejdůležitějším hráčům Slavie. V 18 ligových zápasech nastřílel 10 gólů a zaznamenal 4 asistence.

Disciplinární komise rozhodla i o pětizápasovém trestu pro zlínského Martina Filla. Ten byl za tvrdý zákrok na hřišti Slovácka vyloučen jen čtyři minuty poté, co do zápasu vběhl jako střídající hráč.

Hajlování a dres s Hitlerem. Lazio Řím potrestalo tři fanoušky doživotním zákazem vstupu na fotbal

Číst článek

Stejně vysoký trest jako Fillo dostali v této sezoně jen sparťan Jan Kuchta za šlápnutí na hlavu hlavu libereckého gólmana Oliviera Vliegena a Martin Cedidla ze Zlína za surový faul na slávistu Ewertona.

Podmínka pro Tribunu Sever

Disciplinární komise navíc uložila Slavii i pokutu čtvrt milionu korun za to, že fanoušci při utkání 23. kola první ligy s Plzní použili velké množství pyrotechniky.

Pražané mají zároveň podmínečně uzavřenou Tribunu Sever, kde sídlí „kotel“, na jedno soutěžní utkání ve dvouměsíční zkušební době. Disciplinární komise o tom informovala v komuniké.

Povinnost pořadatele porušila také Ostrava, která sehraje příští domácí ligový zápas s Libercem bez diváků v „kotli“. Baník má částečně uzavřený stadion za pyrotechniku v duelu se Spartou, při kterém už Slezané byli v podmínce. Ostravský klub navíc zaplatí pokutu 70 tisíc korun.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme