Distanc do uzdravení soupeře. Brazilský fotbalista si za drsný faul nezahraje až půl roku

Brazilský fotbalista Rildo dostal ve své zemi trest zákazu startu na dobu, po kterou se bude léčit protihráč, kterého brutálním faulem zranil. Nezvyklý verdikt nad hráčem týmu Vasco da Gama vynesl sportovní soud v Riu de Janeiro.

Tento článek je více než rok starý.

Rio de Janeiro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Rildo (vpravo) jde do tvrdého souboje, následuje střet a zlomenina

Fotbalista Rildo (vpravo) jde do tvrdého souboje, následuje střet a zlomenina | Zdroj: Repro YouTube

Rildo bude moci začít hrát ve chvíli, kdy Joao Paulo z Botafoga začne po zranění s tréninkem, maximální dobu zákazu startu nicméně soud stanovil na základě odhadu lékařů na 180 dnů.

Romário chce vládnout Riu. Bývalý fotbalista kandiduje na guvernéra

Číst článek

Devětadvacetiletý Rildo bude pykat za to, že 18. března v utkání elitních týmů v rámci městského šampionátu Ria (Campeonato Carioca) šlapákem už ve druhé minutě zfauloval Paula při jeho pokusu o odkopnutí míče.

Protihráč při zákroku utrpěl zlomeninu holenní a lýtkové kosti v pravé noze a musel na operaci, Rildo přitom od rozhodčího dostal jen žlutou kartu.

Soud verdikt vynesl na základě televizních záběrů a výši trestu ovlivnilo i to, že Rildo se už v minulosti jiného nebezpečného zákroku s následkem vážného zranění dopustil.

Kvůli distancu přijde o velkou část brazilské ligy, která začne v polovině dubna. Trest už dříve dostal za neudělení červené karty i rozhodčí, národní federace mu zastavila činnost na neurčitou dobu.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme