Dlouholetá opora končí ve Spartě. Je to šok, přiznává Lukáš Vácha

Fotbalový záložník Lukáš Vácha byl podle deníku Sport s okamžitou platností vyřazen z kádru Sparty a může si hledat nové angažmá.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Vácha.

Lukáš Vácha. | Foto: AC Sparta Praha

Italský trenér Pražanů Andrea Stramaccioni přestal s osminásobným reprezentantem počítat pár dnů po sobotním utkání s Brnem (0:2), v němž Vácha poprvé po dlouhém zranění nastoupil v základní sestavě.

Brankář Koubek opouští Spartu, bude chytat za Rennes

Číst článek

"Je to pro mě samozřejmě šok, ale Sparta byla neúspěšná a rozhodnutí jejího vedení respektuju. Já jsem teď hlavně rád, že jsem konečně zdravý a můžu zase hrát. Věřím, že tímhle můj fotbalový život nekončí," řekl Vácha, který má ve Spartě smlouvu do příštího léta, serveru iSport.cz.

Osmadvacetiletý slávistický odchovanec Vácha přišel do Sparty z Liberce v lednu 2013 a zařadil se mezi opory týmu. Zastával funkci zástupce kapitána a klub ho často využíval jako jednu z tváří marketingových akcí. Vloni v září byl na operaci a vynechal zbytek podzimu, zdravotní problémy měl i letos.

Podle agenta Jiřího Müllera odejde Vácha nejspíš na hostování. "Klub už několik týdnů avizoval, že dojde k zúžení kádru, a nyní tyto procesy nabraly na intenzitě. Ale o jednotlivých hráčích do médií mluvit nebudeme," řekl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Aktuálně šestý tým tabulky měl po vyřazení v 3. předkole Evropské ligy v kádru 31 hráčů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme