Do Paříže se stěhuje další hvězda, PSG získalo nejlepšího hráče Eura brankáře Donnarummu

Italský brankář Gianluigi Donnarumma, vyhlášený nejlepším hráčem fotbalového mistrovství Evropy, podepsal po odchodu z AC Milán pětiletou smlouvu s Paris St. Germain. V novém angažmá bude bojovat o post jedničky s Keylorem Navasem. Pařížský velkoklub získal v krátké době druhou velkou hvězdu, už minulý týden podepsal kontrakt se stoperem Sergiem Ramosem.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italský brankář Gianluigi Donnarumma po vítězném finále Eura

Italský brankář Gianluigi Donnarumma po vítězném finále Eura | Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA | Zdroj: Reuters

„Jsem rád, že mohu být členem tak obrovského klubu. Jsem připravený přijmout tuto novou výzvu a dál pokračovat v rozvoji. Chci s Paris St. Germain vyhrávat co nejvíce zápasů a udělat fanouškům radost,“ uvedl Donnarumma pro klubový web.

Euru kraloval brankář. Italové vsadili v rozstřelu na zkušenost a penaltového specialistu Donnarummu

Číst článek

Dvaadvacetiletý italský reprezentant a čerstvý mistr Evropy působil od roku 2013 v AC Milán. V domácí soutěži debutoval už v šestnácti letech a stal se neotřesitelnou brankářskou jedničkou. Jen v Serii A odchytal 215 zápasů, k nimž přidal dalších 16 utkání v Evropské lize.

V dresu italského národního týmu nedostal v dosavadních 33 duelech víc než jeden gól za zápas. Tuto sérii neporušil ani na mistrovství Evropy, kde inkasoval jen čtyři branky v sedmi zápasech.

Na šampionátu navíc dotáhl reprezentační rekord v neprůstřelnosti, když inkasoval až po 1169 minutách. I díky jeho přínosu Squadra Azzura slavila první evropský titul po 53 letech a zároveň drží sérii 34 zápasů bez porážky.

„Jsme rádi, že můžeme v Paris St. Germain přivítat Gianluigiho Donnarummu. Gratulujeme mu k úspěchu a vítězství na Euru a věříme, že se mu dostane od všech členů klubu, spoluhráčů a fanoušků vřelého přivítání,“ uvedl předseda představenstva klubu Násir Chelajfí.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme