Koncert Sancha a Haalanda. Dortmund smetl Lipsko 4:1 a slaví zisk Německého poháru

Fotbalisté Dortmundu po čtyřech letech vyhráli Německý pohár. Pátý triumf v soutěži si Borussia zajistila finálovým vítězstvím 4:1 nad Lipskem. Po dvou gólech dali Jadon Sancho a Erling Haaland.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín (Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erling Haaland a Jadon Sancho s trofejí Německého poháru

Erling Haaland a Jadon Sancho s trofejí Německého poháru | Foto: AP, Martin Rose | Zdroj: ČTK / AP

Fotbalisté Lipska začali na prázdném stadionu v Berlíně aktivně, ale Dortmund trestal jejich vysoko hrající obranu rychlými protiútoky. Díky tomu si hráči pod vedením dočasného trenéra Edina Terziće vytvořili dostatečný náskok už v prvním poločase. Nejprve se trefil zpoza vápna Jadon Sancho, následně svou rychlost a sílu demonstroval norský kanonýr Erling Haaland a navýšil vedení žlutočerných. Ještě před poločasovým hvizdem zvýšil na 3:0 opět Sancho.

Finále fotbalové Ligy mistrů se uskuteční v Portu, UEFA změnila místo pořadání kvůli pandemii

Číst článek

Britský křídelník mohl v druhé půli dovršit hattrick, když s míčem obešel brankáře Lipska Pétera Gulácsiho, svým zaváháním ale dal maďarskému gólmanovi šanci situaci zachránit.  Za Lipsko snížil v 71. minutě krásnou ranou z dálky Dani Olmo, ale v závěru se znovu trefil Haaland.

Dortmund slaví zisk Německého poháru po čtyřech letech a potvrdil tak svou dobrou formu, která ho v posledních týdnech dostala zpět na příčky zaručující účast v Lize Mistrů. Naopak Lipsko neuspělo ani při své druhé finálové účasti, předloni nestačilo na Bayern Mnichov. Red Bulls tak dál čekají na první vítěznou trofej. Od příští sezony budou o další úspěch usilovat bez trenéra Juliana Nagelsmanna, který v létě odejde do Bayernu.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme