'Dosáhl jsem všeho, čeho jsem chtěl.' Fabio Capello odchází do trenérského důchodu

Jedna z nejvýraznějších trenérských osobností uplynulých 25 let světového fotbalu Ital Fabio Capello ukončil v jednasedmdesáti letech kariéru. Bývalý kouč AC Milán, Realu Madrid nebo anglické reprezentace to řekl rádiu RAI s tím, že určitě nepřevezme italský národní tým, jak se spekulovalo. Jeho posledním angažmá bylo nedávné působení v čínském klubu Ťiang-su Su-ning.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fabio Capello rezignoval na post trenéra anglické fotbalové reprezentace

Fabio Capello. | Zdroj: Reuters

Capello v Číně skončil na konci března a v italských médiích se spekulovalo, že by mohl přijít pozvednout trápící se italskou reprezentaci. To však odmítl a oznámil, že s trénováním končí.

„Mám zkušenosti z anglické a ruské reprezentace. Chtěl jsem si ještě jednou zatrénovat v klubu, to jsem si splnil v Ťiang-su. A to bylo mé poslední angažmá," řekl Capello. „Dosáhl jsem všeho, co jsem chtěl. Já jsem spokojený a teď si budu užívat roli analytika. Tam vždycky vyhraju," dodal.

Capello začal s trénováním v roce 1982. Postupně vedl AC Milán, Real Madrid, AS Řím, Juventus i reprezentaci Anglie a Ruska. Jako trenér získal pět italských titulů a dva španělské. V sezoně 1993/94 vyhrál i Ligu mistrů s AC Milán.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme