Dramatický závěr fotbalové ligy. Slavie brání dvoubodový náskok na čele ligy před Plzní

Slavie může získat znovu mistrovský titul po osmi letech. Stále se drží na prvním místě před druhou Plzní, která ztrácí dva body. Tým z Vršovic se v sobotu představí netradičně na Strahově proti Brnu a Plzeň nastoupí ve Štruncových sadech proti Jihlavě. Zápasy začínají stejně jako další z ligového kola v 17 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Praha, Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal (ilustrační obrázek).

Fotbal (ilustrační obrázek). | Zdroj: ČTK

Slavie chce získat první titul po osmi letech. Slavit mohla už v minulém kole, kdyby Plzeň nevyhrála v Brně. Ovšem Zápodočeši v druhé minutě nastavení vstřelili gól a pražské oslavy titulu oddálily ještě o kolo.

Sešívaní se v závěrečnému duelu ligy utkají s Brnem. Nebudou však hrát tradičně v Edenu, kde se v těchto dnech konají rockové koncerty ale na strahovském stadionu Evžena Rošického.

"To bych byl čaroděj, kdybych obrátil jejich psychiku, aby se nebáli. Máme to ve svých rukou a budeme hráče motivovat, že mají vše ve svých rukou a uhrají si to sami," popisuje pro Radiožurnál slávistické přípravy trenér Jaroslav Šilhavý.

Plzeň by ráda zkompletovala hattrick. Před posledním kolem má horší pozici než Slavie ale papírově snažšího soupeře. Doma ve Štruncových sadech poměří síly s Jihlavou. 

V případě slávistického zaváhání a naopak úspěchů Zápodočechů by slavili právě oni. S Vršoviskými mají totiž lepší skóre vzájemných zápasů.

Očekává se také souboj o čtvrté místo zajišťující účast v evropských pohárech. Tuto příčku hájí Mladá Boleslav o jeden bod před Teplicemi. Mladoboleslaviští hrají v Liberci a Teplice doma přivítají Duklu. 

Zuzana Borová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme