Hušbauerův premiérový gól v Německu na body nestačil, Drážďany podlehly Darmstadtu

Reprezentační záložník Josef Hušbauer poprvé nastoupil v základní sestavě Dynama Drážďany a hned si připsal premiérovou branku v novém působišti. Jeho tým ale přesto doma podlehl v 21. kole druhé německé fotbalové ligy Darmstadtu 2:3.

Tento článek je více než rok starý.

Drážďany Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Hušbauer (vlevo) slaví se spoluhráči svůj první gól v dresu Drážďan

Josef Hušbauer (vlevo) slaví se spoluhráči svůj první gól v dresu Drážďan | Foto: imago sportfotodienst/Jan Huebner/Taeger via www.imago-images.de | Zdroj: ČTK

„Možná kdyby to byla druhá rumunská, ale tady v kvalitě soutěže není problém. Když se podíváte na naši ligu, třeba na zápas Příbram-Slovácko, tak i když je tohle druhá německá liga, pořád je kvalita podle mě daleko vyšší,“ řekl Hušbauer po utkání Radiožurnálu.

Fotbalovou Slavii opouští další opora. Záložník Hušbauer potvrdil hostování v Drážďanech

Číst článek

Devětadvacetiletý český reprezentant, který je v Drážďanech na hostování do konce sezony z pražské Slavie, otevřel skóre ve čtvrté minutě utkání. Gólman Schuhen vyběhl proti Wahlqvistově šanci mimo tři tyče a Hušbauer poslal odražený míč z voleje do odkryté sítě.

Darmstadt se ale už ve 12. minutě dostal díky dvěma slepeným gólům do vedení. Na konci prvního poločasu navíc přidal třetí trefu Serdar Dursun.

Do druhého dějství nastoupil i další český středopolař Ondřej Petrák a Drážďany dokázaly snížit, dvanácté porážce v sezoně už se ale nevyhnuly. Od 76. minuty navíc dohrávalo Dynamo bez vyloučeného Makienoka, krátce nato dostal žlutou kartu Hušbauer.

Drážďany tak zůstávají na posledním místě tabulky se ztrátou tří bodů na barážovou pozici. Darmstadt je jedenáctý.

mov, nyc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme