Drtivá převaha, hubený náskok. Slavia porazila Borisov 1:0, Plzeň veze z Bukurešti remízu

Fotbalisté Slavie úspěšně vstoupili do třetího předkola Ligy mistrů. Běloruské mistry z Borisova porazili 1:0, když jediný gól dal z penalty Milan Škoda. Viktoria Plzeň v Bukurešti dvakrát vedla, nakonec remizovala 2:2.

Praha (Aktualizováno: 21:20 25. 7. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté se radují z úvodního gólu. Škodovi gratuluje Josef Hušbauer

Slávisté se radují z úvodního gólu. Škodovi gratuluje Josef Hušbauer | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Před zápasem bychom to asi brali, říkali jsme si hlavně vyhrát a nedostat góla, to jsme splnili, ale všichni cítíme, že jsme z toho zápasu měli vyždímat víc. Kdybychom uhráli lepší výsledek, bylo by to lepší, ale nikdo nám nedá nic zadarmo, takže si to musíme uhrát venku,“ okomentoval zápas pro Radiožurnál kapitán Slavie Milan Škoda.

Penalta byla jasná, červenou jsem nečekal, říká o klíčové situaci slávista Frydrych

Číst článek

Drtivá územní převaha, ale jen jeden gól, který navíc domácí vstřelili z penalty, tak vypadal zápas Slavie s Borisovem. Sešívaní se okamžitě vrhli do útoku, zatímco Bělorusové se soustředili na pečlivou obranu, ta jim vydržela jen dvacet minut.

Pak se k míči v pokutovém území dostal Frydrych a obránce Jablonskij ho zezadu srazil. Německý rozhodčí nařídil pokutový kop a navíc dal stoperovi Borisova červenou kartu. Penaltu ranou doprostřed proměnil Milan Škoda a poslal Slavii do vedení.

Hosté se v deseti ještě víc zatáhli a Slavii se nepodařilo dobýt jejich obranu. První poločas domácí vyhráli na střely 8:0, ale další branku nevstřelili. Obrovskou šanci měl po nacvičeném signálu Ngadeu, kterého reflexivně vychytal gólman Sčerbickij.

Červenobílý festival šancí pokračoval i po přestávce. Josef Hušbauer jednou ranou nastřelil břevno i tyč zároveň, brankovou čáru ale jeho projektil nepřekročil, Dannyho kroucený pokus vyrazil Sčerbickij hrudníkem a když už hostující gólman zachyboval, netrefil Frydrych odkrytou branku.

18 147 diváků se dalšího gólu nedočkalo, Milan Škoda totiž deset minut před koncem opět trefil jen tyč. Slavie tak do Běloruska odletí s ošemetným vedením 1:0. Odveta se hraje příští středu.

Viktoriáni vedení neudrželi

Viktorii Plzeň se proti rumunským týmům v posledních letech nedaří, na hřišti FCSB, bývalé Steauy, ale šla po dvaceti minutách zápasu do vedení. Michael Krmenčík se v pokutovém území zbavil obránce a ostrou přízemní ranou poslal Západočechy do vedení.

To ale dlouho nevydrželo. Ve 36. minutě dostal stoper Hájek za faul žlutou kartu a Budescu z přímého kopu vyrovnal.

Po přestávce šel tým Pavla Vrby opět do vedení. Kolářovu střelu vyrazil gólman FCSB Nita jen před sebe a Jan Kopic měl na hranici malého pokutového území lehkou pozici.

Jenže ani podruhé českým vicemistrům vedení vydrželo jen velmi krátce – na centr Momčiloviće si naběhl Filipe Teixeira a Bolek v plzeňské brance neměl šanci zareagovat.

O vedení sice Západočeši přišli, ale výsledek 2:2 jim dává slušné naděje pro odvetu. Do závěrečného předkola Ligy mistrů je za týden posune jakákoli výhra i nerozhodné výsledky 0:0 a 1:1. 

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Slavia Praha - BATE Borisov 1:0 (1:0)
Branka: 20. Škoda z pen. Rozhodčí: Dankert - Pickel, Gittelmann (všichni Něm.). ŽK: Jugas, Frydrych - Signěvič, Sčerbickij, Buljat, Kendyš. ČK: 19. Jablonskij (Borisov). Diváci: 18.147.


FCSB - Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Branky: 37. Budescu, 61. Teixeira - 23. Krmenčík, 53. Kopic. Rozhodčí: Aghajev - Zejnalov, Mammadov (všichni Ázerb.). ŽK: Pintilii, Alibec, Gnohéré - Petržela, Hájek, Krmenčík, Havel, Kopic. Diváci: 33.725.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme