Dukla porazila Ostravu, Teplice remizovaly bez branek s Bohemians

Páteční zápasy HET ligy nabídly souboje týmu ze středu tabulky. Dukla porazila na Julisce Baník Ostrava 2:0. Bohemians v Teplicích remizovali 0:0.

Praha, Teplice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Dukly Praha při zápase proti Baníku Ostrava

Fotbalisté Dukly Praha při zápase proti Baníku Ostrava | Zdroj: ČTK

Dukla Praha - Baník Ostrava 2:0

Dukla do utkání výborně vstoupila a už ve třetí minutě otevřela skóre. Debutant v základní sestavě Holík nacentroval do šestnáctky na Holendu a ten hlavičkoval přesně k tyči.

O chvíli později se mezi domácími obránci protáhl De Azevedo, který nejprve z úhlu trefil gólmana Radu a z dorážky míč poslal nad branku. Na druhé straně Holenda našel v ideální pozici Mustedanagiče, ale bosenského mladíka zradilo zpracování.

Oba týmy v závěru prvního poločasu zahodily slibné příležitostí. Holík po průniku za obranu vystřelil jen do boční sítě, ostravský útočník Stáňa se uvolnil v pokutovém území, ale z voleje vypálil nad břevno.

Ve druhém poločase diváci dlouho čekali na zajímavější akci. Až v 59. minutě Jakub Šašinka v šestnáctce přetlačil Ostojiče, ale sám před Radou trefil zblízka jen brankáře Dukly. Kušnír z přímého kopu o kousek minul branku Baníku.

V 71. minutě dejvické mužstvo přidalo pojistku. Holík vyslal po křídle Kušníra a ten před brankou našel nepokrytého Holendu, který v zakončení nezaváhal. Nejlepší střelec Dukly dal v sezoně už čtyři ligové góly.

Svěřenci Jaroslava Hynka v tomto ročníku na Julisce vyhráli i třetí zápas bez inkasované branky a Baník v nejvyšší soutěži zdolali potřetí za sebou.

Teplice - Bohemians 1905 0:0

Bohemians se v této sezoně pyšní pevnou defenzivou, když méně gólů inkasovaly jen Plzeň a Slavia. A předvedli to i v Teplicích, kde domácím v útoku příliš nedovolili. Jen ve čtvrté minutě pronikl Hyčka, hezkou kličkou se uvolnil přes Šmída, ale brankáře Fryštáka už neprostřelil.

Jinak se hrálo především ve středu hřiště. Hosté se snažili o brejky přes Tetteha, který se po zranění už objevil v základní sestavě, ale Teplice ho stíhaly zastavovat.

Na větší šanci si diváci museli počkat až do úvodu druhého poločasu, kdy Kučera centrem z přímého kopu našel Vaněčka, jehož hlavička ale skončila na břevně.

V 63. minutě byli blízko gólu i hosté. Nečas nacentroval přesně na Reitera, který poslal hlavičku přesně na branku, ale skvělý zákrok předvedl brankář Grigar a nebezpečí zažehnal. Šlo o jedinou přímou střelu Bohemians na branku.

Teplice byly v závěru aktivnější a snažily se rozhodnout, ale výraznější šanci si už nevypracovaly. Po brejku sice pálil střídající Vošahlík, branku však netrefil. Domácí tak poprvé listopadu 2010 zažili, jaké je to ztratit body s Bohemians, kteří Na Stínadlech prohráli předchozích pět duelů.

HET liga 2017/2018 | 7. kolo
15.9. FK Dukla Praha - FC Baník Ostrava 2:0
15.9. FK Teplice - Bohemians Praha 1905 0:0
16.9. MFK Karviná - SK Sigma Olomouc 3:5
16.9. FC Zbrojovka Brno - FC Slovan Liberec 1:2
16.9. 1.FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:1
17.9. FK Jablonec - FC Vysočina Jihlava 5:0
17.9. SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:0
18.9. FC Viktoria Plzeň - FC Fastav Zlín 2:1

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme