Dva z Barcelony a nadějný volný hráč. Everton během posledního dne přestupového období získal tři hráče

Everton těsně před koncem přestupního období v anglické fotbalové lize získal tři posily. Z Barcelony koupil obránce Yerryho Minu a vypůjčil si Andrého Gomese, další záložník Bernard přišel do liverpoolského klubu zadarmo po vypršení smlouvy v Šachtaru Doněck.

Tento článek je více než rok starý.

Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Yerry Mina (vlevo) zažil úspěšné mistrovství světa

Yerry Mina (vlevo) zažil úspěšné mistrovství světa | Zdroj: Reuters

Kolumbijec Mina zářil na letošním mistrovství světa v Rusku, kde vstřelil tři góly. V Barceloně se ale během minulé sezony neprosadil a španělský mistr s ním nepočítal ani pro následující ročník. Everton za třiadvacetiletého stopera zaplatí podle barcelonského webu 30,25 milionu eur (asi 774 milionů korun).

Gomes přišel do Barcelony před dvěma lety jako velká posila z Valencie, ale v katalánském mužstvu se trápil. Pětadvacetiletý záložník se kvůli slabé formě nevešel ani do portugalské nominace na světový šampionát. „Toffees" vyjde Gomesovo hostování na 2,25 milionu eur plus uhradí hráčův plat. Everton už v létě koupil z Barcelony francouzského beka Lucase Digneho.

Pětadvacetiletý brazilský křídelník Bernard, který během pěti let získal se Šachtarem devět trofejí, podepsal s Evertonem smlouvu na čtyři roky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme