Dvojice za pět miliard korun. Pogba a Lukaku se pokusí dotáhnout Manchester United k dalším trofejím

Loni v létě přestoupil Paul Pogba do Manchesteru United za rekordních 90 milionů liber. A nyní je stvrzen i příchod Romela Lukaka. I tentokrát se bude spekulovat, co všechno by se dalo za příchod belgického útočníka pořídit. Rudí Ďáblové totiž zaplatí dalších 75 milionů liber. Dva dobří kamarádi tak utvoří nejdražší fotbalové duo v dějinách. Oba stáli United v přepočtu pět miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Když Romelu Lukaku loni v létě na Floridě porazil Paula Pogbu v basketbalovém zápase, naštvaný Pogba před gratulující pravačkou svého kamaráda raději utekl. V případě přestupu do Manchesteru United se Romelu Lukaku na pomocnou ruku francouzského záložníka může spolehnout. Rudým Ďáblům osvědčil i jako verbíř.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvojici za pět miliard korun

„Známe se s Paulem sedm osm let. V Manchesteru teď bydlíme ulici od sebe a vídáme se denně. Vyprávěl mi o tom, jak to v United chodí, a v mé hlavě tím něco spustil. Když přišla možnost přestupu, dvakrát jsem se nerozmýšlel,“ řekl Lukaku.

Čtyřiadvacetiletý útočník má v United zastat góly za Zlatana Ibrahimoviče a Waynea Ronnneyho, který se vrátil do Evertonu, doteď klubu Romela Lukaka. Urostlý Belgičan s konžskými kořeny se vedle Pogbových nahrávek těší i na trenéra Mourinha.

„Těším se, až si se všemi zahraju. Jsou to špičkoví hráči hladoví po úspěchu a vede je asi nejlepší manažer na světě. Muž, pod kterým chci trénovat od svých deseti let. Už mě vedl v Chelsea a teď znovu, což je skvělé. Všechno se v Manchesteru podřizuje trofejím a já budu muset pracovat ještě tvrději než doteď,“ plánoval si Lukaku v rozhovoru pro americkou ESPN.

Právě v Kalifornii se společně s Pogbou připravovali na novou sezonu, fanoušky průběžně bavili různými videi z tréninku a přidali i scénkou u bazénu, ve které jako první oficiálně potvrdili spekulace ohledně příchodu Lukaka do Manchesteru. Samotné oslavy přestupu za více než dvě miliardy korun ukončila až policie ve dveřích. 2. října se Lukaku bude omlouvat za večírek před soudem v Los Angeles. 

Marek Augustin, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme