Pyrotechnika bez diváků. Kuriózní situace z ligového šlágru v Edenu bude mít ještě dohru

Nejvyšší fotbalová soutěž se dohrává víceméně bez diváků a nejinak tomu bylo i během nedělního ligového šlágru mezi první Slavií a druhou Plzní. O to víc všechny překvapilo, když sudí Pavel Franěk musel ve druhém poločase utkání v Edenu přerušit kvůli dýmu z pyrotechniky. A kuriózní situaci bude ještě řešit Ligová disciplinární komise.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Petr Ševčík ze Slavie a Aleš Čermák z Plzně

Zleva Petr Ševčík ze Slavie a Aleš Čermák z Plzně | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Příznivci pražského klubu vhodili na stadion několik dýmovnic a světlic z prostoru před vchodem, odkud zápas sledovali. Disciplinární komise může podle svého předsedy Richarda Bačka trestat i chování fanoušků v blízkosti stadionu.

Slavia a titul v kapse? Je to fotbal, nikdy není nic rozhodnuté, myslí si vítěz Ligy mistrů Šmicer

Číst článek

„Musíme se seznámit se zápisem o utkání, zprávou delegáta, případně videem a fotografickou dokumentací. Je samozřejmě otázkou, zda pořádající klub mohl v dané konkrétní situaci něco udělat, aby k tomu nedošlo. To už je ale o přezkoumání situace v rámci disciplinárního řízení,“ potvrdil Baček Radiožurnálu.

„Fanoušci se sešli před stadionem, nicméně i tak jsme měli na místě řadu pořadatelů, kteří dohlíželi na pořádek a dělali maximum pro klidný průběh utkání,“ řekl mluvčí pražského klubu Michal Býček.

Jakkoliv se všem divákům u televizních obrazovek mohla zdát situace neuvěřitelná, komise už řeší podobný případ z 26. kola. Konkrétně z utkání Zlína s Ostravou.

Podle komuniké zahájila komise disciplinární řízení s Baníkem kvůli nesportovnímu chování jeho fanoušků, tedy použití pyrotechniky. Také ostravští příznivci se provinili mimo ochozy zlínské Letné.

jsu, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme