Šestileté čekání na trofej je u konce. Manchester United ve finále Ligového poháru udolal Newcastle

Fotbalisté Manchesteru United slaví po šesti letech první trofej. Čekání ukončili „rudí ďáblové“ díky vítězství nad Newcastlem 2:0 ve finále Ligového poháru. Soutěž United ovládli už pošesté, naposledy se z velkého triumfu radovali v Evropské lize v květnu 2017.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Manchesteru United se po dlouhém čekání dočkali trofeje

Fotbalisté Manchesteru United se po dlouhém čekání dočkali trofeje | Zdroj: Reuters

Newcastle musel kvůli trestu za karty nasadit místo jedničky Nicka Popa třetího brankáře Lorise Kariuse. Druhý gólman v pořadí Martin Dúbravka už totiž v tomto ročníku Ligového poháru zasáhl v barvách United, kde na podzim hostoval.

Německý reprezentant Karius do soutěžního utkání nastoupil poprvé po 728 dnech. Poprvé ho hráči United překonali v 33. minutě. Ze standardní situace se po Shawově centru prosadil hlavou Casemiro. Šest minut před poločasem zdvojnásobil vedení „rudých ďáblů Rashford za výrazného přispění teče obránce Botmana, kterému nakonec byla branka připsána jako vlastní.

Svěřenci Erika ten Haga tak zmařili naděje Newcastlu na zisk první domácí trofeje po téměř 70 letech. Naposledy byly „straky“ podobně blízko v roce 1999, kdy stejným výsledkem podlehly stejnému soupeři ve finále Anglického poháru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme