Fotbaloví fanoušci už znají termín El Clásica. Derby mezi Barcelonou a Realem se odehraje v prosinci

Šlágr španělské fotbalové ligy mezi Barcelonou a Realem Madrid byl odložen na 18. prosince. Zápas 10. kola se měl uskutečnit v sobotu 26. října, podle svazu však není bezpečné, aby se El Clásico hrálo ve stejný den, kdy jsou v katalánské metropoli naplánované rozsáhlé protesty a demonstrace.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi

Lionel Messi | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Obhájce titulu Barcelona vede po devíti kolech tabulku španělské ligy o bod před Realem. Vedení svazu už v minulém týdnu informovalo, že utkání tradičních rivalů odloží. Po konzultaci s vládními představiteli federace uvedla, že konání zápasu v Barceloně by v současnosti představovalo bezpečnostní riziko. Po jednání s oběma kluby ve středu ligoví funkcionáři rozhodli o novém termínu.

Protesty v Katalánsku komplikují fotbalové derby. Vedení La Ligy žádá přeložení zápasu do Madridu

Číst článek

Představitele Barcelony odložení zápasu zklamalo, fanoušci jsou podle nich mírumilovní a na Camp Nou se vždy chovali příkladně. Možným řešením bylo i to, aby si mužstva vyměnila pořadatelství a zápas se uskutečnil v Madridu, to ale oba kluby odmítly. Nakonec se první El Clásico v sezoně bude hrát před zimní přestávkou.

V Barceloně lidé demonstrují proti verdiktu Španělského nejvyššího soudu nad katalánskými politiky, z nichž devět dostalo tresty vězení od devíti do 13 let za uspořádání nezákonného referenda z roku 2017. Protesty se v Katalánsku zvrhly v násilné potyčky s policií. Organizátoři vyzvali příznivce, aby se v Barceloně sešli právě v den utkání s Realem.

Barcelona ve středu večer nastoupí v Lize mistrů v Praze proti Slavii. Odvetný zápas s českým šampionem je na Camp Nou na programu 5. listopadu.

⚡️BREAKING NEWS!⚡
#ElClásico date set!
MORE INFO ⤵️
barca.link/a0ZN50wRWsC

11:50 – 23. 10. 2019

368 3508

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme